23. 7. 2019

Prvi preizkus za kadetinje

Slovenska ženska kadetska izbrana vrsta, ki se pospešeno pripravlja na domače EP v Celju z začetkom 1. avgusta ob 13.00, je odigrala prvo od treh prijateljskih tekem. Rokometašice so z 28:28 (14:17) remizirale z vrstnicami iz Avstrije. Konec tedna se bodo v Laškem še dvakrat pomerile z Italijankami.

V tekmo so bolje krenile Avstrijke, ki so na račun napak gostiteljic povedle. V nadaljevanju so Slovenke ujele ritem, izničile prednost treh golov Avstrijk in se jim približale. Ob polčasu je razlika znova narasla na tri gole.

Tekma je služila za preizkus različnih taktik, zato je selektor priložnost ponudil vsem. Med strelke se je vpisalo kar 14 igralk. S štirimi goli je bila najuspešnejša Zana Kadič. Tekma je prinesla tudi precej izključitev ter rdeči karton kapetanke Erin Novak, kar je selektorju Čuku ponudilo odgovor o tem, kako igra steče brez nje. V zaključku tekme so njegove varovanke strnile svoje vrste in iz petih golov zaostanka iztržile neodločen rezultat.

Selektor je pred zadnjim sklopom priprav v Laškem črtal Ano Taeng-On Čokelc in Aljo Borsan, ena pa bo odpadla še po tekmah proti Italiji.

Boris Čuk, selektor Slovenije
»Zadovoljni smo s prikazano igro, kjer so dekleta pokazala napredek. Proti Avstrijkam so igrala precej bolje, kot nazadnje, ko sta se pomerili ti dve reprezentanci. Zaznali smo premik naprej in poteze, ki smo jih pilili na pripravah.«

PRIPRAVLJALNE TEKME

Torek, 23. julija, ob 17.00:
SLOVENIJA : AVSTRIJA 28:28 (14:17)
Slovenija: Kadič 4, Jarc 3, Mrđenovič 3, Gorjup 3, Aretelj 2, Kovšca 2, Nadarevič 2, Kralj 2, Krevs 2, Rudman 1, Novak 1, Polak 1, Markovič 1, Klemenčič 1.

Laško, Tri lilije

Sobota, 27. julija, ob 19.00:
SLOVENIJA : ITALIJA

Laško, Tri lilije

Nedelja, 28. julija, ob 16.00:
SLOVENIJA : ITALIJA