1. 8. 2019

Slovenke niso uspele streti ruskega naleta

Slovenska kadetska reprezentanca je po otvoritveni slovesnosti EP v Celju odigrala prvo tekmo v skupini D. Izbranke slovenskega trenerja so imele glasno podporo s tribun, ki je vse od začetka vztrajno spodbujala domače rokometašice. Kljub glasnim navijačem pa so rokometašice morale priznati premoč ruskim vrstnicam (33:20).


Tekmo so bolje začele Slovenke, ki so hitro povedle s 6:3, nekajkrat pa se odlično dokazale v obrambi. Sledilo je nekaj minut raztrgane igre, kar so bolje izkoristile Rusinje, ki so se približale na 5:7 in prisilile slovenskega trenerja, da je posegel po minuti odmora, po kateri je Erin Novak dvakrat uspešno zatresla rusko mrežo. V slovenskih vratih se je v prvem polčasu s sedmimi obrambami dokazala Karin Kuralt.


Sledilo je nekaj črnih minut za slovensko reprezentanco in Rusinje so sprva izenačile na 11:11, kasneje pa povedle in na odmor odšle s prednostjo treh golov (14:11).


Prve minute drugega dela tekme so pripadle ruskim rokometašicam, ki so vodstvo povišale na 18:12. Slovenke so se sicer približale, a tekmice niso dopustile preobrata. V dvorani Golovec so se veselile Rusinje. 

Boris Čuk, selektor Slovenije: »Začeli smo odlično, vendar žal nismo zdržali ritma. Prva postava Slovenije je pokazala dobro igro, vendar so nas Rusinje z delnim rezultatom 9:0 zatrle. Poskušali smo z raznimi menjavami, vendar se stvar ni bistveno izboljšala. Vseeno bi rad pohvalil igralke, ker so dale vse od sebe.«


Erin Novak, kapetanka Slovenije: »Začele smo zelo dobro, s hitrim napadom smo uspele priti do gola, potem pa so Rusinje postavile globoko obrambo in takrat so se za nas začele težave. Naredile smo tudi preveč tehničnih napak, na ruski strani pa se je razživela vratarka, kar je bil tudi velik doprinos k njihovi zmagi. Jutri nas že čakajo Francozinje, zato moramo na to tekmo pozabiti in se začeti pripravljati na naslednji obračun.«


TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU
Prvi del, skupina D, Dvorana Golovec, Celje


Četrtek, 1. avgusta, ob 19.30:

RUSINJA : SLOVENIJA 33:20 (14:11)
Slovenija: Novak 6, Kralj 4, Klemenčič 2, Gorjup 2, Kadič 2, Krasnič 2, Kovšca 1, Nadarević 1.