9. 8. 2019

Kadeti tri gole prekratki

Slovenska moška reprezentanca do 19 let je na tretji tekmi SP v Skopju morala priznati premoč Špancev. Ti so slavili s 24:21. Prvo ime Slovenije je bil Enej Jovičič Slatinek, ki je dosegel pet golov. 


Tokratni tekmec je pripravil dobro obrambno taktiko za slovenske upe. Polčas je prinesel nizek rezultat, kar je posledica dobrega dela v obrambi in napak, ki so se pripetile na obeh straneh. Slovenija je bila učinkovitejša v nadaljevanju, se približala na dva gola zaostanka, a je tekmec hitro prišel do novih zadetkov. Najvišja prednost je bila kar sedem golov (21:14), dve minuti pred koncem le še dva. Učinkovita obramba je preprečila napeto končnico in Španci so slavili s 24:21. 


Po dnevu počitka Slovence čakata nova dva tekmovalna dneva - najprej proti Hrvaški, nato še proti Norveški. Obe tekmi bosta na sporedu ob 18.30 in si ju bo mogoče ogledati preko spletnega prenosa na IHF. 


Janez Klemenčič, selektor Slovenije: 
»Danes smo si želeli zmagati, vendar smo v napadu igrali preslabo, premalo gilbjivo, igra brez žoge je bila slaba. Ne glede na to, da sta naša vratarja prispevala levji delež h kolikor toliko ugodnemu rezultatu, smo iz vratarja Španije naredili junaka.«

KADETI, SVETOVNO PRVENSTVO 2019
Severna Makedonija, 6.-18. avgust
PRVI DEL, SKUPINA A


3. kolo, petek,
 9. avgusta, ob 18.30:
ŠPANIJA : SLOVENIJA 24:21 (10:6)
Slovenija: Enej Jovičič Slatinek 5, Pipp 4, Hočevar 2, Kljun 2, Blagotinšek 2, Staš Jovičič Slatinek 2, Tajnik 2, Jezernik 1, Rakita 1.