9. 8. 2019

Slovenke po zmagi nad Romunijo v boj za 9. mesto

Slovenska ženska reprezetanca do 17 let je z novo zmago na EP v Celju bližje uvrstitvi na SP na Kitajsko. Drevi je bila boljša od Romunk s 23:20. Najkoristnejša igralka tekme je bila Erin Novak s sedmimi goli. 


Tekma se je začela zelo izenačeno. Po prvih desetih minutah je bil rezultat poravnan na 5:5. Po obrambi Karin Kuralt in zadetku Erin Novak, so Slovenke prišle do vodstva s 6:5, vendar so se Romunke odlično borile v obrambi in tekmicam niso dopustile, da bi prišle do občutnejše prednosti. Romunke so po izključitvi Valentine Klemenčič, izkoristile številčno prednost na igrišču in povedle z 9:8. Slovenke so nato v polni postavi znova odlično zaigrale in po dveh zaporednih zadetkih Tie Kralj prešle v vodstvo (10:9). S prednostjo enega gola so se slovenske reprezentantke tudi odpravile na odmor (11:10).


V nadaljevanju so bolje začele domačinke, sledilo je nekaj odličnih minut romunske ekipe, ki je izenačila na 15:15, vendar so Slovenke nemudoma odgovorile in znova vodile (17:15). Ko so osem minut pred koncem tekme Slovenke prišle do najvišjega vodstva na tekmi (19:16), je bila dvorana Golovec na nogah, srčne Slovenke pa niso vodstva več izpustile iz rok. Končni rezultat je bil 23:20.


Boris Čuk, selektor Slovenije
: »Zelo smo se želeli te zmage in zasluženo smo jo dobili. Utrujenost se že pozna, zato je bilo tudi kar precej napak, vendar smo zopet z odlično igro v obrambi uspeli zaustaviti nevarne Romunke. Jutri nas čaka tekma proti Črni gori, ki zagotovo ne bo lahka, vendar je pred nami veliki cilj in 9. mesto.«


TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU
Skupina IV, Dvorana Golovec, Celje


Petek, 9. avgusta, ob 19.30:
SLOVENIJA : ROMUNIJA 23:20 (11:10)
Slovenija: Novak 7, Kralj 4, Kadič 4, Kovšca 3, Krasnič 2, Rudman 1, Klemenčič 1, Gorjup 1.