11. 8. 2019

Drugi polčas odločil zmagovalca

Kadetska reprezentanca, ki se mudi na SP v Skopju, je izgubila še drugič v zadnjih dneh. Tokrat so bili boljši Hrvati, ki so si ključno prednost priigrali v drugem polčasu. Tekma se je končala z izidom 21:31. Prvo ime Slovenije je bil Staš Jovičič Slatinek z osmimi zadetki.

Tekmovalni naboj sosedskih držav so v svojo korist obrnili tekmeci, ki so bili skozi večino tekme korak ali dva pred Slovenci. V prvem polčasu je Klemenčičevim varovancem še uspelo držati korak s Hrvati, v drugem delu pa se je zaostanek hitro povečal na osem, nato tudi enajst zadetkov in na koncu obstal na desetih golih prednosti v korist tekmeca.

Slovenija trenutno zaseda 4. mesto v skupini A. Jutri nadaljuje tekmovalni ritem - nasproti ji bo stala Norveška. Tekma bo na sporedu ob 18.30 uri, ogledate si jo lahko preko spletnega prenosa na IHF.

Janez Klemenčič, selektor Slovenije:
»Dovolili smo si preveč tehničnih napak, ki so nam onemogočale, da bi lahko enakovredno parirali Hrvatom. Kljub dobri pripravi na tekmeca, so fantje dopustili preveč zadetkov s hitrih protinapadov

KADETI, SVETOVNO PRVENSTVO 2019
Severna Makedonija, 6.-18. avgust
PRVI DEL, SKUPINA A

4. kolo, nedelja,
 11. avgusta, ob 18.30:
SLOVENIJA : HRVAŠKA 21:31 (11:16)
Slovenija: Staš Jovičič Slatinek 8, Jezernik 4, Drobež 2, Tajnik 2, Blagotinšek 1, Vujović 1, Mustafić 1, Pipp 1, Hočevar 1.