12. 8. 2019

Zmaga odšla na Norveško

Slovenska moška reprezentanca do 19 let je na svetovnem prvenstvu v Severni Makedoniji izgubila proti Norveški. Tekmec je bil boljši s 34:25. Najbolj razpoložen je bil Jan Hočevar, ki je dosegel deset golov.  

V tekmo so bolje stopili gostje si že uvodoma priigrali prednost, ki jo je bilo težko loviti. Čeprav so v drugem polčasu dosegli manj zadetkov, je bila razlika žal neulovljiva. Po odmoru je Slovenija zaigrala povsem drugače, napadalno in učinkovito. A tudi norveški napad ni počival. Ob izjemni predstavi Hočevarja, ki je šest od desetih golov dosegel v zadnji tretjini tekme, pa mu soigralci niso sledili.


V osmini finala Slovence čakajo Egipčani, prvouvrščena reprezentanca iz skupine B, ki je na dosedanjih tekmah zbrala dvakrat toliko zmag, kot Klemenčičeva četa. 


Janez Klemenčič, selektor Slovenije: »Na tekmi proti Norveški smo odigrali najslabši polčas na prvenstvu. Bili smo povsem neprepoznavni. V drugem delu se je prebudila obramba, kar pa ni zadoščalo za preobrat. V nadaljevanju nas čaka Egipt, ki je izjemno kvalitetna reprezentanca. Če ne bomo šli v tekmo maksimalno zbrani že od prve minute naprej, bomo imeli težave


KADETI, SVETOVNO PRVENSTVO 2019
Severna Makedonija, 6.-18. avgust
PRVI DEL, SKUPINA A


5. kolo, ponedeljek, 12.
 avgusta, ob 18.30:
SLOVENIJA : NORVEŠKA 25:34 (11:22)
Slovenija: Hočevar 10, Rakita 6, Tajnik 3, Jezernik 2, Pipp 2, Šiško 1, Grbić 1.