21. 8. 2019

Kapetan Maribora o pripravah na novo sezono Lige NB

Rokometaši Maribora so že v četrtem tednu priprav na novo sezono Ligie NLB, še dva jih ločita do prve ligaške preizkušnje. Kapetan Tadej Sok, ki v svoji osmi sezoni za vijoličaste lovi 700 zadetek, pričakuje, da bodo do tekme s Krko pravi. 

Zasedba iz štajerske prestolnice bo v novo tekmovalno leto vstopila precej spremenjena. Poslovilo se je nekaj izkušenih igralcev, njihovo mesto v ekipi pa so prevzeli mlajši, a zelo nadarjeni fantje. Že trener Marko Šibila je večkrat poudaril, da so fantje na zbor prišli odlično pripravljeni, kar je omogočilo, da se je lahko ekipa hitro posvetila vadbi z žogo.

Zdaj, ko sta pred nami samo še dobra dva tedna pred začetkom prvenstva, lahko rečem, da so za nami zelo dobre priprave. S fizično pripravljenostjo ni bilo težav že od prvega dne, odigrali smo tudi kar nekaj tekem in z videnim do sedaj smo lahko zadovoljni. V sami igri imamo še kar nekaj rezerv in ravno v teh dveh tednih je naša naloga, da s trdim delom to popravimo in pridemo na prvo tekmo v najboljši možni formi. Ta tekma bo za nas izjemno pomembna, zavedamo pa se, da nas v Novem mestu čaka izjemno zahteven obračun. Vsekakor pa verjamem v našo kakovost in da bomo pokazali to že na prvi tekmi,” o pripravah razmišlja Sok.

Kot zadnji se je ekipi priključil Jan Hočevar, ki je s slovensko kadetsko reprezentanco igral na svetovnem prvenstvu v Severni Makedoniji. Ob Hočevarju je v ekipi še nekaj novih obrazov, po besedah Soka pa je vzdušje v slačilnici odlično.


Vsi novinci so se res hitro vklopili v ekipo in h končnemu uspehu bo zagotovo veliko pripomoglo tudi odlično vzdušje v ekipi. Tudi to je ena izmed zadev na kateri je potrebno graditi, saj je izjemno pomembna za končni uspeh. Smo na dobri poti in res se že veselim prihajajoče sezone,” meni Sok.