6. 9. 2019

Ženski Superpokal 2019 v Litiji

V soboto ob 19.00 se bodo v Litiji za prvo lovoriko nove sezone v ženski konkurenci – Superpokal Slovenije – pomerile rokometašice RK Krim Mercatorja in ŽRK Krka Novo mesto.

Poleg uvoda v sezono 2019/20, se bomo spomnili tudi najboljših posameznic v pretekli sezoni. Po izboru trenerjev klubov 1.A DRL za ženske so izstopale Tjaša Stanko, Miša Marinček in Patricija Korotaj. Prav tako bodo pokale za najboljše tri klube v kategoriji mlajših selekcij prejeli RK Krim Mercator, RK Olimpija in RK Zelene doline Žalec. Poleg pokala zmagovalk bomo tudi na uvodni tekmi sezone izbrali najkoristnejšo igralko tekme.


Vstopnica za ogled ženskega Superpokala 2019 stane 5 EUR, otroci do 15. leta starosti imajo prost vstop. Vsi, ki so že ali nameravajo kupiti letno vstopnico (30 EUR) za ogled tekem ŽRD Litija, imajo z njo prav tako brezplačen vstop.


Salvador Kranjčič, trener RK Krka Novo mesto: "Vemo kaj Krim pomeni v ženskem rokometu v Sloveniji in je zato tudi na jutrišnji tekmi glavni favorit za osvojitev pokala. Naša želja je, da se borimo po naših najboljših močeh in poizkušamo čim dlje držati priključek ter se prikazati v lepi luči. Za nas je velik uspeh že to, da smo si prislužili igranje na superpokalu in imamo priložnost, da se naša dekleta dokažejo na višjem nivoju."


ŽENSKI SUPERPOKAL SLOVENIJE 2019
Litija, 7. 9. ob 19.00

RK KRIM MERCATOR : ŽRK KRKA