11. 9. 2019

Celje Pivovarna Laško in Dobova začenjata 2. krog Lige NLB

Liga NLB se bo tudi v 2. krogu zaradi evropskih tekmovanj začela že v sredo. Tokrat bosta predčasno na teren stopili ekipi Celja Pivovarne Laško in Dobove. Celjani namreč v nedeljo začenjajo boj v Ligi prvakov proti Flensburgu. Ekipi Celja Pivovovarne Laško in Dobove sta v 1. krogu po zmagi nad Butan plini Izolo oziroma Koprom domov osvojili dve točki, kljub temu pa Celjani, kot aktualni državni prvaki, ostajajo v vlogi favorita. Ostale tekme 2. kroga Lige NLB bodo na sporedu v soboto.

LIGA NLB, 2. KROG

Sreda, 11. septembra, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MRD DOBOVA

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško: "Naš naslednji nasprotnik je Dobova in vse naše misli so usmerjene k tej tekmi. S sodelavci in igralci si ne dovolimo preskakovanja misli. Vsakega nasprotnika se moramo lotiti na enak način. V Izoli smo videli kaj takšen pristop lahko prinese. Bilo je težko gostovanje, ki smo ga s pristopom in borbenostjo prestali brez težav. Tega si želimo na vsaki tekmi. V tekmo z Dobovo moramo vstopiti maksimalno zbrani in odpraviti napake, ki se nam v igri še dogajajo. V prvem krogu je ekipa Dobove pokazala, da so njihovi apetiti upravičeni, imajo dobro vodeno ekipo, ki ve kaj hoče. Naš cilj je jasen, to je zmaga, in kot sem dejal, napredovanje v igri iz tekme v tekmo."

Benjamin Teraš, trener MRD Dobove: "Gostovanja v Zlatorogu so vedno nekaj posebnega. Celjani so absolutni favoriti srečanja, od svojih fantov pa pričakujem napredek v igri. Celjani igrajo hitro in atraktivno. So v dobri formi, saj so nedavno osvojili superpokal in zanesljivo zmagali v Izoli. Ne igraš vsak dan proti serijskim slovenskim prvakom in eni najboljših ekip v zgodovini Lige prvakov. Na tekmo lahko gremo sproščeno, vendar odgovorno, saj le na ta način lahko sledimo svojim ciljem v igri."

Sobota, 14. septembra, ob 17.00:
RK GORENJE VELENJE - MRK KRKA

Jernej Drobež, rokometaš Gorenja Velenja: "V soboto nas čaka težka tekma proti ekipi Krke, ki ima zelo kvalitetno ekipo, kar so dokazali tudi z zmago nad Mariborom v prvem krogu. Paziti moramo na njihovo hitro igro in se dovolj hitro vračati v obrambo. Od prve minute moramo igrati maksimalno in dati vse od sebe, da osvojimo dve točki."

Jan Irman, kapetan MRK Krka: "Ligo smo začeli dobro, z zmago proti Mariboru Braniku. Sedaj nas čaka Gorenje, vrhunska ekipa, kjer bo morala biti naša igra tako v obrambi kot v napadu še na višjem nivoju, če želimo poseči po dobrem rezultatu. Analizirali smo svoje napake proti Mariboru, ki jih želimo proti Gorenju odpraviti. Zavedamo se, da bo tekma težka, a verjamemo da lahko z borbeno predstavo pridemo do ugodnega rezultata."

RD RIKO RIBNICA - RK MARIBOR BRANIK

Gašper Horvat, rokometaš RD Riko Ribnica: "Na Maribor se pripravljamo maksimalno resno, tako kot na vse ostale ekipe. Imajo mlado zasedbo željno dokazovanja, ki se želi boriti za najvišja mesta. Vemo, da tekma ne bo lahka, saj so nas na zadnji tekmi lanske sezone doma premagali. Zmagovalca tekme bo odločala čvrsta obramba, koncentracija v napadu in strpna igra. Verjamem v ekipo in vem, da bomo storili vse, da se jim oddolžimo za lanski poraz in da ligaško sezono pred domačimi navijači pričnemo z eno lepo predstavo in novim parom točk."

Marko Šibila, trener RK Maribor Branik: “Predvsem razmišljamo o sebi, ne želimo se obremenjevati z nasprotniki. Absolutno je Ribnica na prihajajoči tekmi favorit, mi pa bomo skušali odigrati kar se da najbolje. Želimo biti konkurenčni, potem bomo videli, kako se bo tekma razvijala. Poraz proti Krki nas je vsekakor prizadel. Mislim, da smo tekmo odigrali v krču. Upam, da bomo to hitro pozabili in da bo vse skupaj šlo v pravo smer.”

RD KOPER - RD URBANSCAPE LOKA

Žiga Smolnik, kapetan RD Kopra: "Pretekli vikend smo doživeli mogoče malo nepričakovan prvi poraz, v Dobovi nismo prikazali prave igre, neuspešni smo bili predvsem pri zaključnih strelih. Ampak sedaj se že pripravljamo na Loko, ki je zelo nevaren nasprotnik, saj temeljijo na hitri in ekipni igri. Njihove napade bomo poskušali čim prej prestreči ter jim tako preprečili hiter nalet."

Robert Beguš, trner RD Urbanscape Loke: "V prvem krogu smo prikazali zelo zrelo igro in tako moramo odigrati tudi proti Kopru, ki veliko teče in igra zelo čvrsto v obrambi.”

RK JERUZALEM ORMOŽ - RD BUTAN PLIN IZOLA

Fredi Radojkovič, trener RD Butan plin izola: "V soboto nas čaka še ena zelo zahtevna naloga. Ormožani so sicer izkušenejši, vendar bomo poskušali, kljub porazu v 1. krogu, iti po zmago na gostovanje. Imamo nekaj težav s poškodbami, ampak če bodo fantje pravi in bosta prisotni želja ter motivacija, bo cilj do prvih točk bistveno lažji. Verjamem v fante, sposobni so, zdaj pa je vse odvisno od njih. Jeruzalem Ormož je favorit, ampak mi gremo gor odigrati svojo tekmo."

Sobota, 14. septembra, ob 20.30 (prenos na Sport Klub 2):
RK SLOVENJ GRADEC 2011 - RK TRIMO TREBNJE

Kanan Pajt, rokometaš RK Slovenj Gradec 2011: "Trimo Trebnje je dolgoletni prvoligaš, ki se je letos močno okrepil in cilja na najvišja mesta na lestvici. Tekmece spoštujemo, a se jih ne bojimo. Pripravljamo se tako, kot se bomo na vsako ekipo v ligi. Nam motivacije ne manjka, saj se zavedamo, da igramo v najkakovostnejšem razredu in gremo vsako tekmo na zmago. Smo hitra in tehnično dobro podkovana ekipa, zato bomo iskali priložnost za zmago predvsem v hitri tranziciji v napad in protinapad. Kljub temu se ključ do zmage skriva v obrambi. V prejšnjem krogu smo pokazali, da se lahko kosamo tudi z fizično močnejšimi ekipami, zato sem prepričan, da bomo obrambo iz prejšnjega kroga še nadgradili in ob kančku športne sreče razveselili domačo publiko in naše navijače, ki nas bodo tako kot vedno bodrili in spodbujali v velikem številu."

Klemen Saškek, trener Trimo Trebnjega: "Čaka nas izjemno težka tekma pred polno dvorano. Na nas je, da nadgradimo našo igro od prej, tako v napadu kot obrambi. Le tako lahko pričakujemo ugoden rezultat."
LESTVICA LIGE NLB
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 1 1 0 0 2