16. 9. 2019

Timo Trebnje z gostovanja z dvema točkama

Rokometaši Trimo Trebnjega so v 2. krogu Lige NLB gostovali v Slovenj Gradcu, od koder pa se po zmagi za zadetek (26:25) domov vračajo z novim parom točk. 

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MRD DOBOVA 35:21 (14:9)
Celjani so srečanje odlično odprli in si z zavzeto igro hitro priigrali prednost nekaj zadetkov. Po šestih minutah igre je bilo 4:1, po dvanajstih 8:2 in kazalo je, da bodo že v prvem polčasu domači visoko vodili. Nato se je v igri pojavilo nekaj napak, a delali so jih tudi gostje, tako da se razmerje na igrišču ni spremenilo. Nekajkrat se je z obrambami izkazal tudi Klemen Ferlin. A v zadnjem delu so domači znova povsem prevzeli vajeti, odličen je bil Ferlin, Dobova pa je kljub razpoloženemu vratarju Tilnu Lebenu, na odmor odšla s petimi zadetki zaostanka.  Že po slabih petih minutah igre je bilo 20:11. Najvišja je bila +15, Celjani pa so kljub nekaj manjšim napakam v igri zavzeto igrali vse do konca ter zabeležili še drugo visoko zmago v letošnji sezoni lige NLB.

Igralec tekme: Klemen Ferlin

Domen Novak, igralec Celja Pivovarne Laško: “Ključ do zmage je bila trdna obramba in disciplina v igri. Držali smo se dogovora, kar nam je naročil trener pred tekmo. V prvem polčasu smo imeli nekaj težav s koncentracijo pri zaključnih strelih, to smo v drugem delu popravili in zasluženo prišli do novih dveh točk.”

Tilen Leben, igralec Dobove: “Celjani so nas danes nadigrali od prve minute pa do konca tekme. Mislim, da niti niso igrali na njihovem najvišjem možnem nivoju, zato čestitke za tako dobro igro. Na nas je še veliko dela, da bi lahko bili kos takšni ekipi, a točke moramo iskati na drugih tekmah, ne pa tu v Zlatorogu.”

RK GORENJE VELENJE - MRK KRKA 32:25 (15:12)
Novomeščani so tekmo odprli v krču, kar so Velenjčani izkoristili in povedli s 3:0. Veselje izbrancev trenerja Zorana Jovičiča, ki so zaradi zasedenosti Rdeče dvorane tekmo odigrali v bližnjem Slovenj Gradcu, ni trajalo dolgo. Krkaši so zaigrali podjetneje in v 9. minuti po strelu Jake Jakšeta prišli do prvega izenačenja na 4:4, ter do 25. minute držali stik z domačini. Slabša realizacija Dolenjcev v drugem polčasu je Velenjčanom dala polet in v 48. minuti so prednost podvojili (25:19). Končan razlika je bila sedem golov (32:25). Pri gostiteljih je bil najbolj razpoložen Miha Kavčič, ki je dosegel osem golov, enega manj je pri Krki realiziral Andraž Kete

Igralec tekme: Miha Kavčič

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: “Rezultat sam nam ne pokaže realne slike, saj je bila to za nas zelo težka tekma. Pozna se, da smo imeli poškodovane igralce, ki se počasi vračajo v igro. Ne preostane nam drugega kot da gradimo našo igro še naprej in se dobro pripravimo za tekme, ki prihajajo. Čakajo nas težke tekme, ki jih moramo vzeti zelo resno in se na vsaki posebej znova dokazovati.”

Roman Zarabec, trener Krke: “Čestitam Gorenju za zmago. Bili smo radodarni nasprotnik, naredili smo kar nekaj tehničnih napak, zapravili nekaj čistih priložnosti za zadetek in gostom poudili priložnost, da nam uidejo. Glave gor. Verjamem, da fantje rastejo tekmo v tekmo, so čedalje boljši in se zavedajo svoje kvalitete. Če bodo temu sledili, se ne bojim za prihajajoče tekme.”

RD RIKO RIBNICA - RK MARIBOR BRANIK 28:26 (18:13)
Rokometaši iz dežele suhe robe so dosegli drugo zmago v novi sezoni. Po zmagoslavju v Slovenj Gradcu so bili na letošnji premierni tekmi v domači dvorani boljši tudi od Mariborčanov. Gostitelji so bili skozi celotno tekmo za korak pred Štajerci, čeprav so ti v končnici močno zadihali za ovratnik Ribničanom. Gostitelji so po vodstvu s 26:24 z delnim izidom 2:0 tekmo brez stresnih trenutkov pripeljali do končne zmage. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Gašper Horvat, v gostujoči Adrian Miličević, oba sta dosegla po sedem golov.

Igralec tekme: Gašper Horvat

Gašper Horvat, igralec RD Riko Ribnica: "Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, zahteven nasprotnik, ki ima mlado ekipo in je željna dokazovanja. Želeli smo se jim oddolžiti za poraz na zadnji tekmi prejšnje sezone. Prvi polčas smo začeli odlično, v drugem pa je učinkovitost padla, nismo zabijali iz čistih situacij. Obramba je na trenutke delovala luknjasto, na koncu smo se vendarle zbrali in odigrali tako, kakor znamo in zasluženo zmagali."

Andraž Velkavrh, rokometaš RK Maribor Branik: "Vedeli smo kam prihajamo, saj je Ribnica eden najboljših ekip v državi, še posebej na domačem igrišču. V tekmo smo šli z nekaj težavami iz prvega kroga. Borili smo se celotno tekmo, na koncu je zmanjkalo malo sreče."

RD KOPER - RD URBANSCAPE LOKA 25:25 (14:14)
Škofjeločani so osvojili izjemno pomembno točko v vselej vroči Bonifiki, medtem ko so Koprčani po uvodnem porazu v Dobovi prvič remizirali. V izjemno izenačeni in napeti tekmi je bilo negotovo vse do zadnjega zvoka sirene, glede na dogajanje pa je neodločen izid bržkone še najbolj pravičen. V domači zasedbi je bil strelsko najbolj razpoložen Tilen Sokolič z enajstimi goli, v gostujoči pa Matija Vrbinc s šestimi zadetki.

Igralec tekme: Tilen Sokolič

Tilen Sokolič, igralec RD Kopra: “Za nami je težka in borbena tekma. Borili smo se vseh 60 minut, na koncu nam je to prineslo vsaj točko. Sicer smo si želeli več, zato moramo stremeti naprej, k temu, da te napake zmanjšamo, tako v obrambi kot v napadu, in verjamem, da bodo rezultati boljši.”
 
Matija Vrbinc, igralec RD Urbanscape Loka: "Današnja tekma je bila zelo izenačena. Tekma bi se lahko obrnila v korist katerekoli ekipe, odločale so predvsem napake na obeh straneh. Srečanje je bilo prijetna za gledalca, tudi sam rezultat je pravičen."

RK JERUZALEM ORMOŽ - RD BUTAN PLIN IZOLA 26:21 (13:10)
Ormožani so v Ljutomeru dosegli prvo zmago v sezoni. Ukanili so novince na prvoligaški sceni iz Izole. Večji del je bila tekma izenačena, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so Prleki uveljavili prednost domačega igrišča in osvojili zlata vredni točki. Bojan Čudić v dresu Ormožanov je dosegel devet golov, Kristjan Jurič iz Izole pa pet. 

Fredi Radojkovič, trener RD Butan plin Izola: “Odigrali smo izjemno slabo v napadu. Enostavno nismo vedeli kaj početi, bili smo v hudem krču, igrali brezglavo. Poudarjal sem, da večina igralcev nima prvoligaških izkušenj in to se je danes videlo. Če bomo v prihodnosti imeli takšen pristop, potem v 1. ligi nimamo kaj iskati.”

RK SLOVENJ GRADEC 2011 - RK TRIMO TREBNJE 25:26 (11:14)
Trebanjci so sijajno odprli novo sezono in dosegli drugo zmago v nizu. Po zmagoslavju nad Ormožani so ukanili še tekmece iz Slovenj Gradca, ki so po dveh tekmah še brez točk. V prvem krogu so klonili proti Ribničanom. Korošci so znova drago prodali svojo kožo, vseskozi so se bili povsem enakovredni Dolenjcem, ki so zmago priigrali v samih izdihljajih izjemno razburljivega in izenačenega dvoboja. V trebanjski vrsti je blestel Gal Cirar, ki je zabil kar deset golov, v domači pa sta Aleksa Gledža in Andrej Jankovski dosegla po šest zadetkov.

Igralec tekme: Rok Cvetko

Kenan Pajt, igralec Slovenj Gradca 2011: "Bila je napeta končnica. Tekmo bi morali začeti bolje. Začetek prvega polčasa nas je pokopal, v obrambi nismo bili
dovolj agresivni, nismo pokrivali določenih igralcev, za katere smo se dogovorili. V drug polčas smo krenili neustrašno, tako kot bi morali že v začetku. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj športne sreče. Rad bi čestital fantom za še eno super predstavo, dali smo vse od sebe, a na žalost se ni izteklo po naših željah in mislim, da bo naslednjič boljše."

Ivan Vajdl, trenerja Trimo Trebnjega: "Sigurno smo se dobro pripravili na ekipo Slovenj Gradca, ker vemo, da je kvalitetna ekipa in da ima dobre posameznike, saj delajo dobro. Škoda, da smo v zadnjih 15 minutah zaigrali slabše in dali možnost domačim za zmago. Sigurno je bilo preveč napak v fazi napada in obrambe. Imeli smo velike težave ustavljati Yankovskega in Cvetka. Če bi to rešili, bi sigurno bilo lažje, ampak vedeli smo, da vsak, ki bo prišel v Slovenj Gradec, ga čaka težko delo. Ekipi Slovenj Gradca in mojemu kolegu želim veliko uspeha v bodoče."