30. 10. 2019

Po EHF tednu v sredo nadaljevanje Lige NLB

Rokometaši v Ligi NLB bodo po tednu premora v sredo nadaljevali s srečanji 8. kroga Lige NLB. Prva bosta na teren stopila Riko Ribnica in Celje Pivovarna Laško. Ostale tekme bodo na sporedu v soboto. 

LIGA NLB, 8. KROG

Sreda, 30. oktobra 2019, ob 20.00:
RD RIKO RIBNICA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Domen Pahulje, igralec RD Riko Ribnice: “Zavedamo se, da bo tekma, ki je pred nami, težka. Celje je v vlogi favorita in pričakujemo pravi derbi. Treniramo dobro in iz tekme v tekmo igramo bolje. Vsi skupaj komaj čakamo tekmo. Obljubljamo borbo, pričakujemo polno dvorano in upamo, da bo to dovolj za točko ali dve.”

Jan Grebenc, igralec RK Celje Pivovarna Laško: "V Ribnici nas čaka derbi vodilnih ekip. Obe ekipi smo si z igrami in predstavami zaslužili mesto in točke, ki ju imamo, sedaj pa je čas, da se pomerimo še med sabo. Sam se sedaj drugič vračam kot gost v ribniško dvorano in vedno se je vrniti tja zelo lepo. Čaka nas težka tekma, Ribničani proti Celju igrajo vedno sproščeno, saj vloga favorita ni na njihovi strani, to pa vedno znova dobro izkoristijo. Mi bomo seveda na drugi strani naredili vse, da bomo to tekmo zmagali, verjamem, da se bomo zelo dobro pripravili, kar nam z odlično analizo nasprotnikov in pripravo nanje, uspeva vsakič. Seveda pa bo to potrebno pokazati na igrišču, Ribnica ima suverenost, so mlada, borbena ekipa, katere motor je Strmljan. To bo takšen obračun, ko bodo obrambe vratarjev štele dvojno, zato moramo narediti vse, da pomagamo našima vratarjema, da bosta uspešnejša od Ribniških ter si na takšen način zagotovimo lažje delo v napadu. Kot rečeno pričakujem zelo zanimivo tekmo."

Sobota, 2. novembra 2019, ob 19.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RD KOPER

Rok Marič, igralec RD Koper: “Malo daljši premor med tekmami smo izkoristili za počitek in predvsem za pripravo na naslednjo tekmo proti Ormožu. Imeli smo veliko časa, da preučimo igralce nasprotne ekipe, tako da vemo kje so največje nevarnosti za nas, sicer pa ekipo Ormoža kar dobro poznamo, saj so skupaj že dlje časa.”

Sobota, 2. novembra 2019, ob 19.00:
RD BUTAN PLIN IZOLA : MRK KRKA

Fredi Radojkovič, trener RD Butan plin Izola: "Imamo nekaj težav s poškodbami. Za nas je tekma proti Krki izjemnega pomena in vemo, kaj nam morebitna zmaga prinaša.  Še vedno čakam na tisto tekmo, ko bomo odigrali brez obdobij mrka, kar se je dogajalo na večini tekem in nam za posledico otežilo delo." 

Blaž Brajer, vratar MRK Krke: "V prejšnjem krogu smo doživeli neprijeten poraz proti Trimu iz Trebnjega, saj smo zgrešili preveč odprtih strelov. Čas med reprezentančnim premorom smo izkoristili za izboljšanje zaključnih strelov ter pridobivanje kondicije in moči, ki nam bo prav prišla v nadaljnjem tekmovanju. V soboto odhajamo v goste k neugodni ekipi iz Izole, ki kaže všečen in hiter rokomet in je na krilih publike zmožna presenetiti vsako ekipo. Obljubljamo vam, da na gostovanje ne bomo odšli z belo zastavo, vendar se bomo maksimalno potrudili in pošteno izborili zmago in se v Novo mesto vrnili z novim parom točk".

Sobota, 2. novembra 2019, ob 19.00:
MRD DOBOVA : RD URBANSCAPE LOKA

Marko Sintič, kapetan MRD Dobove: "Po krajšem premoru, nas čaka nova zahtevna domača tekma. Pričakujemo za nas vedno neugodno in kvalitetno ekipo Škofje Loke, ki igra zelo kolektiven rokomet z veliko kombinatorike v napadu. Tekma bo sigurno zelo pomembna za obe ekipi. Želimo si zmage v domači dvorani, saj bi za nas pomenila velik korak, da ostanemo v zgornjem delu lestvice. Na ekipo Škofje Loke se maksimalno pripravljamo in verjamemo, da bodo z pravim pristopom in našo publiko točki ostali doma."

Robert Beguš, trener RD Urbanscape Loke: "Ekipa Dobove se je v tej sezoni močno okrepila. Imajo zelo dobro zunanjo linijo in so v dobri formi, kar kaže tudi položaj na lestvici. Glede na to, da smo letos odigrali dve pripravljalni tekmi se dobro poznamo, dobro smo pripravljeni in bomo naredili vse za zmago.”

Sobota, 2. novembra 2019, ob 20.30:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK GORENJE VELENJE

Aljaž Lampret, igralec RK Slovenj Gradca: "Zmaga proti Mariboru je bila zelo pomembna za nas. Trenutne štiri točke nas uvrščajo na 9. mesto, Gorenje iz Velenja je nekaj mest pred nami. So kvalitetna ekipa, ki letos še ni pokazala vsega kar zna. Še zmeraj se moramo osredotočiti na svojo igro, popraviti način igre v domači dvorani, pred domačimi navijači. Želim si, da ponovno napolnimo dvorano, da nam navijači kot osmi igralec pomagajo do prve domače zmage v tej sezoni."

Žan Šol, igralec RK Gorenja Velenja: "V Slovenj Gradcu nas čaka zelo težka tekma. V prejšnjem krogu so premagali Mariborčane, doma pa še niso dobili točke, zato lahko pričakujemo fanatično igro na vse ali nič saj se bodo hoteli dokazati pred domačimi navijači, ki bodo prav zagotovo napravili peklensko vzdušje. Za našo prvo zmago v gosteh bomo morali ostati mirni ter skoncentrirani do zadnjega piska, kar tudi verjamem da nam bo uspelo."

Nedelja, 3. novembra 2019, ob 18.00:
RK TRIMO TREBNJE : RK MARIBOR BRANIK

Leon Rašo, igralec RK Trimo Trebnje: "Nedeljska tekma bo zagotovo težka in za nas zelo pomembna. Pred domačim občinstvom bomo dali vse od sebe, da dve točki ostaneta doma."

Davor Rokavec, trener RK Maribora Branika: "Mislim, da smo se dobro ujeli in da so igralci izredno dobro sprejeli moj način dela in filozofijo, ki sem jim jo predstavil. Največja težava je, da smo skupaj oddelali le šest treningov, zato je težko pričakovati, da bodo fantje vse moje želje po spremembah uspeli takoj udejanjiti tudi na igrišču. Ne glede na vse, predvsem na časovno stisko in na nekaj težav s poškodbami, bomo naredili vse kar lahko, da bomo že na prihajajočih dveh tekmah prikazali pozitivno spremembo.”