6. 11. 2019

Velenjčani po dveh zaporednih zmagah gostijo Trimo Trebnje

Rokometaši Gorenja Velenja bodo v 9. krogu Lige NLB v Rdeči dvorani gostili trenutno tretje-uvrščeno ekipo državnega prvenstva, Trimo Trebnje in jim poskušali prizadejati drugi poraz v sezoni.  

LIGA NLB, 9. KROG

Sreda, 6. novembra, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK JERUZALEM ORMOŽ

Domen Novak, igralec RK Celja Pivovarne Laško: "Na vsakega nasprotnika se pripravljamo enako zavzeto, naj bo to Szeged ali Ormož. Vsi igralci smo pripravljeni vsakič vstopiti na igrišče in pomagati do rezultatov in tako bo tudi tokrat. Ormož bo vsekakor nevaren nasprotnik, ki sem ga pričakoval nekoliko višje na lestvici. Vse njihove tekme so dokaj izenačene, česar seveda mi ne bomo želeli tokrat. Z našo prepoznavno igro, ki nas krasi v tej sezoni, torej v prvi vrsti z odlično obrambo, moramo tudi to tekmo mirno pripeljati do konca. Zavedamo se, da to ne bo preprosto in da bo nasprotnik v Zlatorog prišel povsem  neobremenjen, kar je vedno lahko nevarno, če se na to ne pripraviš. Tega pa ne bomo dovolili."

Četrtek, 7. novembra, ob 17.30:
RK GORENJE VELENJE : RK TRIMO TREBNJE

Vladimir Bojanić, igralec RK Gorenja Velenja: ”Trimo je zelo kvalitetna ekipa, kar so tudi dokazali v prvenstvu. Pričakujem trdo tekmo, na kateri bo pomembno, da odigramo na najvišji možni ravni, saj lahko le tako pridemo do novih dveh točk. Verjamem, da bomo v domači dvorani pokazali naš pravi obraz in se na koncu zmage veselili.”

Dean Šešić, igralec RK Trimo Trebnja: "Občutki po zmagi nad Mariborom so odlični, a časa za evforijo ni. Na sporedu je izjemno težko gostovanje v Velenju, ki je sezono začelo nekoliko slabše, vendar položaj na lestvici pred tekmo nič ne pomeni. Imamo nekoliko manj časa na pripravo tekmeca, a storili bomo vse, kar je v naši moči. V Velenje potujemo po točke, saj nimamo ničesar izgubiti in ne dvomim v kvaliteto naše ekipe."

Sobota, 9. novembra, ob 18.00:
MRK KRKA : MRD DOBOVA

Jan Gorela, igralec MRK Krke: "Čaka nas težka tekma. Menim, da imamo letos težave z nabiranjem točk doma. Na tekmo z Dobovo se bomo pripravili kot na vse ostale nasprotnike in gremo na zmago, da se povzpnemo še višje na lestvici. Pričakujem lepo podporo navijačev in obljubljam, da jih ne bomo razočarali".

Marka Sintič, kapetan MRD Dobove: "V soboto se podajamo na nam bližnje gostovanje k ekipi Krke. Slednja igra iz tekme v tekmo boljše in sigurno nas čaka zelo zahtevna, hkrati pa zelo dobra tekma, kjer bodo malenkosti določile zmagovalca. Zavedamo se kvalitet nasprotnika, a vseeno želimo nadaljevati v našem tempu, zato gremo v Novo mesto po dve točki. Povabil bi vse navijače v Novo mesto, da nam pomagajo do novih pomembnih točk."

Sobota, 9. novembra, ob 19.30:
RK MARIBOR BRANIK : RD BUTAN PLIN IZOLA

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: "Poraz v Trebnjem nas je malo pretresel, česar si po zmagi proti Ormožu nismo želeli. S tisto zmago smo se psihološko dvignili, a tega nismo znali nadgraditi. Veliko je novih informacij in novih stvari, vse bi radi v kratkem času implementirali v našo igro. To vsekakor ni lahko. Fantje tudi niso bili dovolj fizično pripravljeni za dve tako zahtevni tekmi v štirih dneh. Želim si, da se bomo ta teden uspešno pripravili na Izolo in da bomo v soboto na igrišču delovali dobro."

Marko Nikolić, igralec RD Buran plin Izola: "Po bolečem porazu se odpravljamo v Maribor, ki si enako kot mi pod nujno želi zmago. Upam, da bomo bolje funkcionirali kot na tekmi proti Krki in, da nam bo v obrambi steklo, kot smo sposobni. Točke nujno potrebujemo že zaradi dviga samozavesti, ki je trenutno ni na pretek."

Sobota, 9. novembra, ob 20.00:
RD KOPER : RK SLOVENJ GRADEC 2011

Denis Konjevič, igralec RD Koper: “Za tekmo proti Slovenj Gradcu 2011 pričakujemo, da bo težko in zanimivo. Borili se bomo od prve do zadnje minute, nato pa bomo videli, kakšen bo končni rezultat."

Jaroš Bulovič, igralec RK Slovenj Gradva 2011: "V Kopru pričakujem težko tekmo, saj se bodo domači rokometaši borili. Mi smo že pokazali, da smo lahko v gosteh nevarni in da smo pripravljeni domov odnesti dve točki. Koper je močna ekipa, ki igra hiter in sodoben rokomet, imajo dovolj izkušenih posameznikov. Če želimo zmagati bomo morali igrati pametno, a hkrati nastopiti odločno in agresivno v obrambi."

Sobota, 9. novembra, ob 20.30:
RD URBANSCAPE LOKA : RD  RIKO RIBNICA

Robert Beguš, trener RD Urbanscape Loke: “Riko Ribnica igra obrambno postavitev 5:1, v kateri koristijo svojo fizično moč. Močni so v protinapadu. V napadu imajo veliko strelcev iz razdalje in dobra krila. To so glavne značilnosti, na katere se moramo dobro pritraviti.”

Damjan Škaper, trener RD Riko RIbnice: “Vsako gostovanje je zahtevno in tako velja tudi za Škofjo Loko. Na tekmo se bomo maksimalno pripravili. Pričakujem hiter in zanimiv rokomet, če bomo maksimalno zbrani in šli v tekmo motivirani, potem pričakujem končni uspeh.”