12. 12. 2019

Člani pred EP v Slovenj Gradcu in Trbovljah

Januarja moško člansko reprezentanco čaka nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bodo gostile Avstrija, Norveška in Švedska. Pred odhodom na Euro se bodo slovenski rokometni asi ljubiteljem rokometa dvakrat predstavili tudi na domačih tleh.

Pred potjo na sever Evrope bo izbrana vrsta v Slovenj Gradcu in Trbovljah odigrala pripravljalna obračuna s tekmeci iz nekdanje skupne države. Na Koroškem bo gostovala v petek 3. januarja, kjer se bo v slovenjgraški športni dvorani ob 19. uri po robu postavila Severni Makedoniji, v zadnjih letih redni udeleženki svetovnih in evropskih prvenstev. Dan kasneje bo za slovenske fante v Trbovljah v dvorani Polaj ob 17.30 sledil še obračun s Črnogorci. Ti bodo januarja na prvenstvu stare celine nastopili četrtič zapored, na skupno petem nastopu med evropsko elito pa bodo iskali pot do sploh prve zmage na omenjenem tekmovanju.

Cena vstopnice za vsako izmed tekem v predprodaji znaša 10 evrov, na dan tekme bo ta stala dva evra več. Za obračun v Trbovljah si svojo že lahko zagotovite v trgovini RSH (Ulica 1. junija 3, Trbovlje) ali preko elektronske pošte na naslovu rdrudar.trb@gmail.com. Medtem vstopnice za dvoboj v Slovenj Gradcu v prodajo predvidoma prihajajo v prihodnjem tednu.

Slovenska reprezentanca bo sicer celotne priprave preživela v standardni bazi v Zrečah. Na Štajerskem se bo zbrala na dan samostojnosti in enotnosti, v četrtek 26. decembra. V švedski Göteborg, kjer bo v prvem delu evropskega prvenstva nastopala v skupini F, se bo podala 8. januarja.

Uvodni obračun Slovenijo na njenem 12. evropskem prvenstvu čaka dva dni za tem, ko se bo ob 20.30 v dvorani Scandinavium pomerila s Poljsko. V nedeljo, 12. januarja ob 18.15 sledi obračun s gostitelji Švedi, dva dni za tem ob 20.30 pa še s Švicarji. V drugi del tekmovanja, ki bo potekalo v dobrih 250 kilometrov južno oddaljenem mesto Malmö, bosta napredovali najboljši reprezentanci skupine.

Uroš Mohorič, direktor moške članske reprezentance:
"Slovensko reprezentanco med pripravami na evropsko prvenstvo čakata dva preizkusa. V prvih dneh novega leta se bo v Slovenj Gradcu najprej pomerila s Severno Makedonijo, nato pa v Trbovljah še s Črno goro. Odločitev za gostovanji na Koroškem in v Zasavju ni bila težka. Z RK Slovenj Gradec 2011 in RD Rudar Trbovlje smo v preteklosti že odlično sodelovali. Oba kluba sta se izkazala za dobra soorganizatorja tekem. Ob tem se Rokometna zveza Slovenije še naprej drži vodila, da slovenska moška reprezentanca nastopa širom Slovenije in tako pomaga popularizirati rokometno igro tudi v morda nekoliko manjših klubskih sredinah. Prepričan sem, da nas januarja čakata lepa rokometna dogodka."

PRIPRAVLJALNI TEKMI MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE PRED EP:

Petek, 3. januarja 2020, ob 19.00 (Slovenj Gradec, ŠD Slovenj Gradec):
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA

Sobota, 4. januarja 2020, ob 17.00 (Trbovlje, dvorana Polaj):
SLOVENIJA : ČRNA GORA