1. 7. 2020

Krim predstavil novi tuji okrepitvi

Pri Krimu Mercatorju, kjer nestrpno pričakujejo današnji žreb skupinskega dela lige prvakinj v rokometu, so pred začetkom priprav na dolgo sezono poskrbeli za novi okrepitvi. V prestolnici bosta zaigrali tudi mladi in nadarjeni rokometašici - krožna napadalka Anna Dobrić (180 cm, 1998) in krilna igralka Branka Konatar (170 cm, 1999).

Konatarjeva je pri podgoriški Budućnosti predstavljala zelo pomembno vlogo tako v obrambi kot tudi v napadu in prinesla veliko osvežitev v igri Črnogork. Žal si je četrtfinale najmočnejšega klubskega rokometnega tekmovanja v minuli sezoni izmuznilo, saj je bila končnica odpovedana zaradi epidemije koronavirusa.

Dobrićevo je slovenska rokometna javnost spoznala v dresu Zelenih dolin Žalca, za katerega je v minuli sezoni odigrala 12 tekem in dosegla 29 golov. Na Štajersko se je preselila iz hrvaškega Zameta, pred tem pa branila še barve Labina. Pri tretjeuvrščeni ekipi slovenskega državnega prvenstva je visokorasla hrvaška rokometašica predstavljala pomembno silo v obrambi in napadu.

Zaradi obvezne 14-dnevne osamitve so nekatere tigrice že prispele v Ljubljano, kjer bodo s skupnimi pripravami na novo sezono začeli 8. julija. Pomembna pa je tudi sreda, saj bodo tigrice dobile tekmice za novo evropsko sezono, ki že v prvem delu tekmovanja prinaša kar 14 evropskih dvobojev.

Branka Konatar, okrepitev Krima Mercatorja:
"Želim, da bi se moja rokometna kariera še bolje razvila, zato Krim Mercator smatram za pomemben korak na moji poti. Ekipo dobro poznam, saj se velikokrat srečujemo na pripravah in tekmovanjih. Želim si, da bodo z mojim prihodom zadovoljni tudi v klubu. Pripravljena sem na nove izzive, dala bom vse od sebe."

Anna Dobrić, okrepitev Krima Mercatorja:
"Do dogovora s Krimom je prišlo po tem, ko me je opazil trener Uroš Bregar in želel, da bi bila del ekipe v naslednji sezoni. Velika čast je igrati v klubu s tako pomembno zgodovino. Že, ko sem pred dvema letoma prvič prišla v Slovenijo je bil moj cilj igrati tu, zato sem še bolj ponosna, da bom dejansko dobila priložnost za igro. Pričakujem razburljivo in zahtevno sezono, saj nas v Ligi prvakinj čaka zelo veliko močnih tekem. Nekatere mlajše soigralke poznam iz kadetskih in mladinskih reprezentančnih selekcij, preostale pa sem bolje spoznala v zadnjih mesecih."