24. 9. 2020

Žalčankam po preobratu lokalni derbi s Celjankami

V četrtek se je z lokalnim derbijem v Žalcu začel 4. krog 1. ženske rokometne lige. Celjska zasedba Z'dežele je tekmo začela bolje, vodila do 38. minute, nato pa so jih gostiteljice ujele in v zadnjih 15 minutah strle njihov odpor. Na koncu so slavile zmago s 23:20.

Večina preostalih tekem bo na sporedu v soboto, medtem ko je obračun Krke in Krima Mercatorja odložen.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 4. KROG:

Četrtek, 24. septembra:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK Z'DEŽELE 23:20 (7:11)
Vrček 5, Herodež 4 (2); Čerenjak 7 (6), Krajnc 5.

IZJAVA PO TEKMI:

Hana Galić, rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"Začele smo zelo v krču, v lokalnem derbiju z ekipo Z'dežele je vedno prisotna trema. Vedele smo, da bo to težka tekma, da se bosta obe ekipi trdo borili, ampak potrebovale smo samo klik, da smo končno potegnile ven tisto, kar znamo. Svojo spodbudo je dodal trener, strnile smo vrste in se odločile, da zmagamo. In smo. Čestitke celi ekipi za tako odličen preobrat in pozitivni naboj!"

Jasmina Pišek, rokometašica Z'dežele:
"V prvi polčas smo vstopile zelo dobro in odigrale vse kar smo se dogovorili. Vendar pa je po premoru sledil velik padec, naredile smo veliko tehničnih napak, prav tako nismo mogle strniti vrst v obrambi. Tekmice so izkoristile našo slabo igro in zasluženo zmagale."

Sobota, 26. septembra, ob 19.00:
ŽRD LITIJA : ŽRK TRGO ABC IZOLA (prenos na Facebooku)

IZJAVA PRED TEKMO:

Maja Burja, rokometašica Litije:
"V 4. krogu k nam prihajajo gostje iz Izole. Čaka nas težka tekma. V soboto bomo morale stopiti skupaj in pokazati, da na treningih delamo dobro. V napadu bomo morale biti zbrane in izkoriščati neovirane priložnosti za strele, v obrambi pa prekinjati in "gristi" od prve minute dalje. Verjamem, da se bomo držale navodil trenerja in se na koncu veselile prvih dveh točk v tej sezoni."

Borut Hren, trener Trga ABC Izole:
"Pomerili se bosta po mojem mnenju dve enakovredni ekipi, zato bodo odločale malenkosti in dnevna forma. Glede na to da na gostovanje u Litijo odhajamo v precej okrnjeni postavi, so domačinke v manjši prednosti ampak verjamem v punce in vem, da bodo tekmo odigrale po svojih najboljših močeh."

ŽRK VELENJE : ŽRK PTUJ (prenos tekme na Facebooku)

IZJAVA PRED TEKMO:

Petra Tomić, rokometašica Velenja:
"Sobotna zmaga proti Kopru nam je dvignila samozavest. Zavedamo pa se, da nas v soboto čaka težka tekma proti ekipi s Ptuja. V tekmo moramo vstopiti zbrano in borbeno. Želimo si zmage in to bomo na igrišču tudi dokazale."

Tajda Tripkovič, vratarka Ptuja:
"Pričakujem borbeno in napeto tekmo. Predvsem se bomo potrudile prikazati dobro igro v napadu ter odigrati dobro v obrambi. Naša ekipa je visoko motivirana, seveda si želimo točk. Cilj je pokazati dobro igro in napredek v primerjavi s prejšnjimi tekmami."

Ob 20.00:
ŽURD KOPER : RŽK ZAGORJE

IZJAVI PRED TEKMO:

Metka Škabar, rokometašica Kopra:
"Zaradi poškodbe dveh ključnih igralk je naša zasebna trenutno nekoliko okrnjena, zato moremo v soboto pokazati še toliko več srčnosti in želje po zmagi. Zavedamo se, da tekma ne bo lahka, verjamem pa, da lahko s pravim pristopom prikažemo dobro igro in dosežemo ugoden rezultat. "

Aleš Filipčič, trener Zagorja:
"Z mlado ekipo v sedmih dneh že drugič potujemo na Primorsko, tokrat k ekipi Kopra . Časa za regeneracijo in saniranje poškodb ni bilo veliko, vendar se bomo poskušali boriti po najboljših močeh."

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA je prosta.
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke