15. 1. 2020

Mačkovšek še dve leti na Madžarskem, a pri drugem klubu

Slovenski reprezentant Borut Mačkovšek bo tudi v prihodnjih dveh sezonah ostal na Madžarskem, a bo zamenjal klubske delodajalce. Iz Veszprema se seli v Pick Szeget.

Klub z juga Madžarske bo njegov deveti delodajalec na športni poti. Športno pot je začel v Izoli, a se že v mladih letih preselil v Celje. V sezoni 2009/2010 je bil prvič del članske ekipe, ki ga je za tem poslala na enoletno kaljenje v Maribor. Po vrnitvi v celjski dres je v njem igral do poletja 2013, za tem pa se podal na tuje. Na Štajersko se je vrnil še dvakrat – leta 2014 po propadu Dinama iz Minska ter dve leti za tem. Vmes je igral za katarski Al Sadd, nemška Hannover in Eisenach, francoski Montpellier in nazadnje za Veszprem.

S slednjim je v minuli sezoni osvojil naslov madžarskega prvaka, v Ligi prvakov pa drugo mesto. Izvrstno gre Veszpremu med evropsko elito tudi v tej sezoni. V skupini B je na desetih tekmah vpisal sedem zmag in tri poraze.

Mačkovšek se trenutno mudi na Švedskem, kjer s slovensko reprezentanco sila uspešno nastopa na evropskem prvenstvu. Slednja je skupino prvega dela prvič po 14 letih končala s stoodstotnim izkupičkom, za kar ima precej zaslug tudi omenjeni 203 centimetre visoki levi zunanji igralec. Za razliko od klubske sredine, kjer igra predvsem v obrambi, je svoje dodal tudi v napadu. Z devetimi zadetki je trenutno tretji najboljši strelec Slovenije.