15. 1. 2020

Kavtičnik zaradi poškodbe končal nastope na EP

Slovenska reprezentanca je v prvem delu evropskega prvenstva odlično opravila svoje delo, pred nadaljevanjem tekmovanja pa ostala brez Vida Kavtičnika. Kapetan izbrane vrste si je minuli torek na ogrevanju pred obračunom s Švico natrgal mečno mišico leve noge.


Selektor Ljubomir Vranješ je na omenjeni tekmi Kavtičnika prvič na tem prvenstvu uvrstil med 16 izbrancev, a slednji zaradi že omenjenih težav na igrišče nato ni stopil. Švedski strokovnjak nanj na tem Euru ne bo mogel več računati, saj ga predvidoma čaka tritedenska rehabilitacija. Kljub poškodbi bo Kavtičnik ostal z reprezentanco, ji po najboljših močeh pomagal z roba igrišča, obenem pa pod budnim očesom reprezentančne zdravniške in fizioterapevtske službe opravljal terapije.


V slovenski vrsti na mestu desnega zunanjega igralca tako preostajata Jure Dolenec, ki bo ob Kavtičnikovi odsotnosti znova prevzel kapetanski trak, ter Nejc Cehte. Slovenska reprezentanca ima glede na postavo proti Švicarjem v drugem delu evropskega prvenstva na voljo dve menjavi. Vranješ dodatnih rokometašev na Švedsko zaenkrat ne bo vpoklical (na tekmovanju lahko nastopijo vsi igralci, ki so bili uvrščeni na širši seznam z 28 imeni). Kandidata za nastop na prvi tekmi drugega kroga Eura sta tako mladi krožni napadalec Kristjan Horžen ter Gašper Marguč, ki sta omenjeni dvoboj s Švicarji spremljala s tribun. Selektor bo svojo odločitev sporočil v petek zjutraj.


Sašo Djurić, zdravnik slovenske reprezentance:
"Na ogrevanju pred tekmo s Švico je pri Vidu Kavtičniku prišlo do poškodbe leve mečne mišice. Po opravljenih preiskavah je postavljena diagnoza delna natrganina leve mečne mišice. Potrebna bo rehabilitacija, ki bo predvidoma trajala tri tedne."


Vid Kavtičnik, kapetan slovenske reprezentance:
"Na žalost se mi je pripetila povsem nepredvidena poškodba. Zelo sem razočaran in žalosten, da ne bom mogel pomagati ekipi na igrišču na prihajajočih tekmah. Imel sem veliko željo, da bi igral v odličnem vzdušju, ki smo ga ustvarili v ekipi na tem evropskem prvenstvu. E glede na vse z ekipo ostajam do konca. Soigralce bom vzpodbujal po najboljših močeh. Verjamem v njih! Dokazali so že, da zmorejo nekaj velikega."