29. 1. 2020

Velenjčani zanesljivo odpravili Ribničane

Po reprezentančnem premoru se je na igrišče vrnila Liga NLB. Rokometaši v slovenski elitni druščini so z dvoboji nadaljevali v Šaleški dolini, kjer je domače Gorenje Velenje na zaostali tekmi 15. kroga vpisalo sila pomembno zmago. Pred kamerami Sportkluba so ose s 35:22 ugnale drugouvrščeno Riko Ribnico, za katero sedaj na lestvici zaostajajo za tri točke.

Tekmovanje se bo s 16. krogom nadaljevalo ta četrtek. Do konca prvega dela preostaja sedem krogov. Najboljša šesterica bo nato napredovala v Ligo za prvaka, medtem ko se bodo ekipe, razvrščene od 7. do 12. mesta borile za obstanek med slovensko prvoligaško smetano. V drugi del tekmovanja bodo moštva prenesla celoten izkupiček, ki so si ga priborile v prvih 22 krogih, tam pa se znotraj šestčlanskih skupin še enkrat pomerile po dvokrožnem sistemu.

LIGA NLB, 15. KROG:

Sreda, 29. januarja:
RK GORENJE VELENJE : RD RIKO RIBNICA 35:22 (18:11)
Verdinek 9 (1), M. Kavčič 6; Setnikar 5, Ranisavljević 4.

STATISTIKA

Igralec tekme: Matic Verdinek (RK Gorenje Velenje)

Velenjčani so prišli do svoje 11. zmage, s katero so ostali na tretjem mestu na lestvici, drugouvrščenim Ribničanom, ki so doživeli drugi poraz, so se približali na tri točke.
Gorenje Velenje je velik delež posla tokrat opravilo že v prvem polčasu. Prednost so Velenjčani od začetka počasi večali in nekajkrat ob koncu polčasa vodili za sedem golov.
V uvodu drugega polčasa so izbranci Zorana Jovičića še povečali prednost, tudi na deset zadetkov in tako hitro razrešili vse dvome o zmagovalcu. Največja prednost je znašala trinajst golov.
Pri domačih je bil z devetimi goli najboljši strelec Matic Verdinek, pri gostih pa s petimi Rok Setnikar.
Črno-rumeni bodo v 16. krogu v nedeljo gostovali v Kopru, Riko Ribnica pa bo dan prej gostila Izolo.

IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
"Definitivno nismo pričakovali takšne zmage. Zasluženo smo zabeležili novi točki, igrali smo na zelo visoki ravni. Vsi elementi igre so delovali, Riko Ribnica pa ni uspela razviti svoje igre. Ne bi želel delati evforije, že v nedeljo nas čaka pomembno gostovanje v Kopru, tako da se bomo poskušali čim bolje pripraviti na naslednjega tekmeca."

Damjan Škaper, trener Riko Ribnice:
"Eden od razlogov za takšno razliko je ta, da vratarja nista imela niti ene obrambe v prvem polčasu, v napadu smo se prepočasi gibali in Gorenje Velenje je s petimi, šestimi hitrimi nasprotnimi napadi to izkoristilo. Tekmeci so hitro naredili razliko in jo tudi dobro držali. Mi nikakor nismo uspeli priti bližje, pomagala ni niti sprememba obrambe. Dejansko smo skozi celotno tekmo padali in se v drugem polčasu tudi prehitro predali. Ta tekma je pokazatelj, da je potrebnega še veliko dela. Iz te tekme bomo poskusili popraviti čim več slabih stvari, gremo naprej."

Že odigrano, sobota, 21. decembra:
RK MARIBOR BRANIK : RD KOPER 20:29 (9:13)
MRD DOBOVA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 32:32 (15:13)
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK TRIMO TREBNJE 22:32 (11:17)
MRK KRKA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:37 (14:17)
RD URBANSCAPE LOKA : RK JERUZALEM ORMOŽ 31:31 (17:14)

VEČ O TEKMAH

LESTVICA LIGE NLB: