8. 2. 2020

Urbanscape Loka trebanjskemu Trimu odščipnila točko

V soboto so bile odigrane zanje tekme 17. kroga Lige NLB. Na zadnji tekmi je za presenečenje poskrbela Urbanscape Loka, ki je na domačem igrišču odščipnila točko šest mest višje uvrščenemu trebanjskemu Trimu (24:24). 

Zmag so se medtem razveselila zasedbe Jeruzalema Ormoža, Rika Ribnice, Krke in Dobove. Že v sredo sta se na večnem derbiju moštvi Gorenja Velenja in Celja Pivovarne Laško razšli brez zmagovalca.

LIGA NLB, 17. KROG:

Sobota, 8. februarja:
RK MARIBOR BRANIK : RK JERUZALEM ORMOŽ 28:32 (14:11)
Velkavrh 8 (3), Sok, Miličević in Kobetić po 4; Žuran in Hebar po 8.
STATISTIKA

Igralec tekme: Jure Kocbek (RK Jeruzalem Ormož).

Mariborskim rokometašem je znova spodrsnilo pred domačimi gledalci, tokrat so bili od njih boljši tekmeci iz Ormoža, ki so še vedno v zgornji polovici razpredelnice.
Prleki so sijajno odprli dvoboj in v osmi minuti povedli s 6:1, po minuti odmora pa so se prebudili tudi gostitelji in v 14. minuti izenačili na 6:6. Varovanci domačega trenerja Davorja Rokavca so v nadaljevanju prvega polčasa prevladovali in se na veliki odmor podali s prednostjo treh golov (14:11).
V drugi polovici tekme so "vinarji" strnili svoje vrste. Že v 34. minuti so izenačili na 14:14, do konca tekme pa nato imeli absolutni nadzor nad Mariborčani. V 46. minuti so povedli s 23:19, prednost pa brez posebnih težav zadržali vse do konca dvoboja.
Najboljši strelec Maribora je bil z osmimi goli Andraž Velkavrh. Pri Ormožu sta toliko zadetkov prispevala Rok Žuran in Martin Hebar, medtem ko je Jure Kocbek dosegel sedem golov.
Ormoška ekipa bo v prihodnjem krogu v četrtek, 13. februarja, gostila Gorenje, mariborska pa bo dan kasneje gostovala v Slovenj Gradcu.

IZJAVI PO TEKMI:

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik:
"Mislim, da so fantje v takšnem psihološkem krču, da se dejansko bojijo uspeha. Težava je v glavi, telesna pripravljenost in rokometno znanje nista pod vprašajem. Znova smo imeli zmago na dlani, a so se fantje prestrašili. Fantje se zavedajo položaja na lestvici, bojijo se poraza. Ves čas smo v strahu, že na ogrevanju smo lahko videli, da so bili fantje bledi. Na tak način smo tudi vstopili v tekmo, pa se nato prebudili in dokazali, da znamo igrati. Med odmorom smo se nato vse dogovorili, a fantom igra nikakor ni stekla."

Saša Prapotnik, trener RK Jeruzalem Ormož:
"Že začetek tekme je nakazal, da smo v dobri dnevni formi. Naredili smo sicer nekaj nepotrebnih napak in prevečkrat izgubili žogo, a smo to v drugem polčasu to popravili. V drugem delu nismo več brezglavo tekali v napad in na koncu odigrali zelo zrelo tekmo in prišli do pomembne zmage."

RD KOPER : RD RIKO RIBNICA 19:22 (9:11)
Krečič 6 (4), Sokolič 5 (2); Vujačić 6, Horvat 4.

Igralec tekme: Risto Vujačić (RD Riko Ribnica).

Ribničani so na Primorskem osvojili načrtovani točki, a zanje so se morali pošteno potruditi. Po 14. zmagi v sezoni so še vedno na drugem mestu, za vodilnimi Celjani zaostajajo tri točke, pred tretjeuvrščenimi Velenjčani pa imajo štiri točke naskoka.
Rokometaši iz dežele suhe robe so uvodoma zagospodarili na Obali in po devetih minutah povedli za tri gole (4:1). V nadaljevanju pa se jim je zalomilo, Koprčani so jih hitro ujeli in povedli s 7:6.
Do konca tekme se je nato odvijal ogorčen boj za vsako žogo, prelomni trenutki dvoboja pa so minili v znamenju Ribničanov. Gosti so si v končnici dvoboja nekajkrat priigrali štiri gole prednosti (19:15, 20:16 in 22:18) ter dosegli načrtovano zmago.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Grega Krečič, v gostujoči Risto Vujačić, oba sta dosegla po šest golov.
Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 12. februarja, gostovala v Celju, ribniška pa bo v petek, 14. februarja, gostila Dobovo.

IZJAVI PO TEKMI:

Tilen Sokolič, RD Koper:
"Ponovno smo naredili preveč tehničnih napak, zgrešili smo preveč neoviranih metov. Dosegli smo samo 19 golov, kar je premalo, da bi lahko premagali tako kakovostnega tekmeca. Trudili se bomo še naprej in poskušali odpraviti naše napake."

Nebojša Bojić, rokometaš RD Riko Ribnica:
"Današnja zmaga je za nas zelo pomembna. Mislim, da smo oba polčasa odlično odigrali v obrambi, v napadu pa nekoliko slabše. Vseeno smo uspeli na koncu obdržati prednost in zasluženo zmagali."

MRK KRKA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 34:28 (17:12)
Kete 10 (4), Jakše 6; Cvetko 7 (3), Ošlak in Galedža po 4.

Igralec tekme: Andraž Kete (MRK Krka).

Novomeščani so dosegli šesto zmago v tej sezoni, njihova zadnja žrtev pa so bili tekmeci iz Slovenj Gradca.
V obračunu tekmecev iz spodnjega dela lestvice so škarje in platno vseskozi v svojih rokah imeli rokometaši iz dolenjske prestolnice. V prvi polovici tekme so predvsem udarno zaigrali med 18. in 26. minuto, ko so si priigrali sedem golov prednosti (16:9), na polčasu pa je njihova prednost znašala pet zadetkov (17:12).
Gostitelji v drugem polčasu niso popustili niti za ped, po njihovem vodstvu z 28:19 v 45. minuti pa je bilo docela jasno, da bosta točki ostali v dolenjski prestolnici.
V domači ekipi je blestel Andraž Kete z desetimi goli, v koroški je bil najbolj učinkovit Rok Cvetko s sedmimi zadetki.
Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, zasedba iz Slovenj Gradca pa bo gostila mariborski Branik. Obe tekmi bosta v petek, 14. februarja.

IZJAVI PO TEKMI:

Roman Zarabec, trener MRK Krka:
"Po turbolentnem začetku tedna zaradi neljubih dogodkov osebe, ki deluje v klubu, se je vikend končal zelo uspešno. Čestitam fantom za borbeno igro, za pristop. Borili smo se za Gregorja, pa tudi za Keteja, ki je prav danes postal očka hčerki Zali, skratka, storili smo vse, kar smo se dogovorili in zmaga je ostala doma. Čestitam tudi gostom, saj smo lahko uživali v res dobri rokometni igri, katerih pa si v nadaljevanju sezone lahko samo želimo."
 
Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca:
"Čestitam Krki za zasluženo zmago. V Novem mestu smo odigrali zelo težko tekmo, to je bil drugi poraz proti Krki v tej sezoni. Očitno nam njena zasedba ne leži, saj smo naredili preveč napak, tudi obramba ni bila na primerni ravni. Zgrešili smo ogromno stoodstotnih strelov, nismo znali prekinjati izredno dobro igre tekmecev v napadu, povrhu vsega pa smo še razigrali novomeškega vratarja."

MRD DOBOVA : RD BUTAN PLIN IZOLA 25:21 (13:11)
Markušić 8 (1), Florjančič 4; Miklavec 7 (2), Nikolić 5.

Igralec tekme: Matic Gerčar (MRD Dobova).

Rokometaši Dobove so v dvoboju z Butan plin Izolo po pričakovanjih vknjižili novi prvenstveni točki. A pot do zmage je bila za gostitelje vse prej kot lahka.
Uvod tekme je potekal po primorskih notah in v 11. minuti je semafor kazal zaostanek štirih golov za Dobovo (4:8). Domači so spoznali, da bodo morali spremeniti pristop v napadu, kar se jim je obrestovalo sedem minut kasneje, ko so poravnali na 8:8 in ušli na razdaljo treh golov.
A s tem odpora žilave ekipe z Obale še ni bilo konec. Primorci so na krilih Vida Miklavca in marka Nikolića zmogli naslednji preobrat v drugem delu, ko so si z delnim izidom 4:1 priigrali vnovično vodstvo (14:15) in bili skoraj 50 minut na pragu presenečenja.
V končnici so domači, pri katerih je z osmimi goli izstopal Dorian Markušič, vendarle povedli s 24:20 ter sebi in navijačem na tribunah priigrali mirno končnico.
Zasedba iz Izole bo v prihodnjem krogu gostila Urbanscape Loko, zasedba iz Dobove pa bo gostovala v Ribnici. Obe tekmi bosta v petek, 14. februarja.

IZJAVI PO TEKMI:

Benjamin Teraš, trener MRD Dobova:
Za nas je bila to zelo težka tekma, saj smo imeli po pripravljalnem obdobju malo premora. V Trebnjem nismo odigrali tako, kot smo si želeli, vendar so fantje pokazali pravo borbenost in pristop, zato smo si zmago zaslužili ter zbrali pomembni točki. Sedaj moramo delati naprej, se truditi ter da že na naslednji tekmi spet pokažemo boljšo igro. Če bomo želeli, da zmagamo tekmo za tekmo, bomo morali predvsem napredovati pri razmišljanju."

Fredi Radojkovič, trener RD Butan plin Izola:
"Čestitam gostiteljem za zmago. Mislim, da smo se dostojno upirali vse do konca. Tako v prvem, kot v drugem polčasu smo imeli padec v igri. V 45. minuti smo si celo priigrali priložnost, da povedemo za dva zadetka, namesto tega pa padli na tri gole zaostanka. Dobova je izkušenejša ekipa in to je znala izkoristiti. Spet smo zgrešili preveč neoviranih strelov, nabralo se jih je nekje 11, ob tem pa smo napravili tudi preveč ostalih napak. Prvi dve tekmi po reprezentančnem premoru smo, kljub porazoma, igrali z vnemo. Če bomo tako nadaljevali, se lahko nadejamo česa več."

RD URBANSCAPE LOKA : RK TRIMO TREBNJE 24:24 (14:13)
Šibanc (4) in Atanasov po 5; Hamidović 6 (4), Kotar 5.

Igralec tekme: Andrej Dolenc (RD Urbanscape Loka).

Obračun na Gorenjskem je bil izjemno izenačen in negotov, po dramatični končnici pa se je končal brez zmagovalca. Trebanjci po današnjem obračunu v Škofji Loki ostajajo na visokem četrtem mestu, gostitelji, ki so že šestič remizirali v tej sezoni, pa so še vedno na desetem mestu v 12-članski ligi.
V prvi polovici tekme so prednjačili izbranci domačega trenerja Roberta Beguša, ki so si nekajkrat priigrali tri gole prednosti (8:5, 11:8, 12:9 in 13:10), v sami končnici pa so jih Dolenjci ujeli in izenačili na 13:13.
Druga polovica tekme je minila v izenačeni predstavi. Rahla pobuda je bila na strani izbrancev gostujočega trenerja Ivana Vajdla, a njihova prednost nikoli ni znašala več kot dva gola.
V izjemno razburljivi končnici so gosti po dveh golih Dina Hamidovića v 55. minuti povedli s 24:23, izenačujoči gol pa je dve minuti kasneje dosegel Aleksander Atanasov.
Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Krko, škofjeloška pa bo gostovala v Izoli. Obe tekmi bosta v petek, 14. februarja.

IZJAVI PO TEKMI:

Andrej Dolenc, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Zelo sem zadovoljen s predstavo naše ekipe, saj smo po napornem drugem polčasu uspeli izvleči točko, ki pa je za nas zelo pomembna. Ponosen sem na vse fante v naši ekipi, saj smo res pustili srce na igrišču in pokazali pravo, borbeno igro v obrambi, ki je bila ključna za končni rezultat. Zahvaljujem se tudi vsem navijačem za podporo v tako velikem številu." 

Aleksandar Tomić, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Na Urbanscape Loko smo se zelo dobro pripravili. Pogledali kar nekaj posnetkov tekmečevih tekem, ti pa so nas že na uvodu presenetili z začetno postavo, v kateri ni bilo tudi nekaj njihovih ključnih igralcev. Mogoče smo zaradi tega v tekmo vstopili nekoliko zmedeno. Vendar to ne bi smel biti razlog, da smo prvi polčas odigrali tako, kot smo ga. Že četrto leto sem v Sloveniji in še nikoli nisem uspel zmagati v Škofji Loki. Tokrat sem si želel, vendar nam je malo zmanjkalo. Vsi vemo, da je Urbanscape Loka neugoden tekmec. V drugem polčasu smo se zbrali, povedli za tri, štiri gole, vendar smo to prednost kar hitro zapravili. Tekmeci so se zbrali v obrambi in nas prisilili v napake, ki jih ne bi smeli napraviti. Vesel sem, da smo iztržili vsaj točko."

Že odigrano, sreda, 5. februarja:
RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 23:23 (10:11)
LESTVICA LIGE NLB
EKIPA TEKME ZMAGE NEODLOČENO PORAZI DANI : PREJETI ZADETKI RAZLIKA TOČKE
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 17 16 1 0 553:369 184 33
2 RD RIKO RIBNICA 17 14 1 2 489:451 38 29
3 RK GORENJE VELENJE 17 12 1 4 513:446 67 25
4 RK TRIMO TREBNJE 17 10 2 5 463:434 29 22
5 MRD DOBOVA 17 9 1 7 496:497 -1 19
6 RK JERUZALEM ORMOŽ 17 8 2 7 461:489 -28 18
7 RD KOPER 17 7 1 9 455:453 2 15
8 MRK KRKA 17 6 0 11 459:491 -32 12
9 RK SLOVENJ GRADEC 2011 17 5 1 11 467:510 -43 11
10 RD URBANSCAPE LOKA 17 2 6 9 442:507 -65 10
11 RK MARIBOR BRANIK 17 3 1 13 416:475 -59 7
12 RD BUTAN PLIN IZOLA 17 1 1 15 411:503 -92 3