8. 2. 2020

Krimovke kljub silovitemu finišu brez zmage v Podgorici

Rokometašice Krima Mercatorja so na sobotni tekmi 3. kroga drugega dela evropske Lige prvakinj v gosteh izgubile proti črnogorski Budućnosti z 28:30 (12:17). Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 22. februarja, gostila romunsko Valceo.

Slovenske prvakinje so tretjič zaporedoma ostale praznih rok na veliki sceni. Po porazu proti romunski Valcei in francoskemu Brestu so bile od Krimovk v drugem delu najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini v Podgorici malenkostno boljše tudi rokometašice Budućnosti.

Izbranke ljubljanskega trenerja Uroša Bregarja so že v zgodnjem delu tekme zabredle v težave in že po vsega devetih minutah igre zaostale za pet golov (2:7). Po golih Alje Varagić in Nataše Ljepoje so se v 12. minuti približale na tri gole (4:7), v 19. minuti pa po zadetku Ukrajinke Julije Snopove na dva gola (9:11).

V končnici prvega polčasa so Črnogorke znova dvignile raven svoje igre, v 27. minuti so Ljubljančankam ušle na šest golov (10:16), na polčasu pa je prednost zmagovalk lige prvakinj v sezonah 2011/12 in 2014/15 znašala pet golov (12:17).
Krimovke v prvi polovici drugega polčasa niso bile konkurenčne igralkam iz Podgorice, v 47. minuti je njihov zaostanek narasel na osem golov (19:27).

A Bregarjeve varovanke niso vrgle puške v koruzo, v zadnjih petnajstih minutah pa so zaigrale naravnost sijajno ter med 47. in 53. minuto naredile delni izid 6:0 ter povsem zadihale za ovratnik Črnogorkam (26:27).

Podgoričanke, ki so med celotnim dvobojem nadzirale Ljubljančanke, so bile zavoljo sijajne predstave gostij na robu obupa, v končnici tekme pa so se vendarle izvile iz neprijetnega položaja in si po golu nekdanje slovenske reprezentantke Barbare Lazović dobri dve minuti pred koncem priigrale dva gola prednosti (29:27).

Slovenske prvakinje so v končnici skušale tekmo postaviti na glavo, po Bregarjevi minuti odmora in golu Valentine Klemenčič so se znova približale na gol zaostanka (28:29), zadnji žebelj v ljubljansko krsto pa je zabila Djurdjina Jauković za končnih 30:28.
V ljubljanski ekipi sta Alja Varagić in Valentina Klemenčič dosegli po šest golov, Nina Zulić je prispevala pet zadetkov.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Vedeli smo, da je pred nami težka tekma, saj Budućnost vedno igra trdno obrambo z visokimi in močnimi igralkami. V prvem polčasu smo igrali slabo, naredili smo nekaj neumnih napak, zato nismo našli pravega ritma. V drugem polčasu je bilo veliko bolje, odlično je igrala Valentina Klemenčič, dokončno pa nas je z obrambami povsem približala Maja Vojnovič. Sreča tokrat ni bila na naši strani, a Budućnost ima kvalitetnejšo zasedbo in to je na koncu prevladalo.”

Valentina Klemenčič, krožna napadalka Krima Mercatorja:
“Prvi polčas smo odigrale zelo slabo, v drugem polčasu smo se pobrale, zaigrale precej bolje in se popolnoma približale. Seveda moramo Budućnosti čestitati, a na našo predstavo v drugem polčasu smo lahko zelo ponosne.”

3. KOLO GLAVNEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ, SKUPINA II

Sobota, 8. februarja (Bemax Arena, Podgorica):
BUDUĆNOST : RK KRIM MERCATOR 30:28 (17:10)
Budućnost: Rajčić, Vujišić, Sando 10 obramb; Radičević 10 (2), Jauković 7, Pletikosić, Vujović, Lazović 7, Brnović 2, Bulatović, Ilić, Ramusović, Kadović 2, Raičević 2.
Krim Mercator: Gjerek, Vojnovič 6 obramb, Mamić 4 obrambe; Kojić, Klobučar, Abina 1, Žabjek, van Kreij 2, Klemenčič 6 (2), Zulić 5, Ljepoja 2, Varagić 6 (2) Vučko, Snopova 2, Mavsar 4 (1).