16. 2. 2020

Keteju pomembno, da se počuti sprejetega in lahko pokaže svoje znanje

V petek se je zaključil 18. krog, pred tem pa so navijači izbrali najboljšega igralca 17. kroga. S tem nazivom se je okitil Andraž Kete, rokometaš novomeške Krke, ki je svoji ekipi pomagal do pomembne zmage proti Slovenj Gradcu.

Od koga si se v dosedanji karieri največ naučil? 
Izpostavljati ene same osebe mislim da ni smiselno. Sodeloval sem že z veliko igralci in trenerji v procesu tega sodelovanja pa je lahko prišlo do nesoglasij ali uspehov. Dobri in slabi dogodki v karieri predstavljajo izkušnje, iz teh izkušenj pa mislim da sem se največ naučil.

Tvoj največji dosežek do sedaj? 
Po športni plati bi izpostavil tri dogodke. To je sezona 2018/2019, ko smo z RK Gorenje Velenje osvojili pokal Slovenije in drugo mesto v ligaškem tekmovanju, sezona 2016/2017 ko smo z RK Maribor osvojili drugo mesto v pokalnem tekmovanju in pa osvojitev mladinske lige z RD Slovan v sezoni 2012/2013.

Kateri nasvet trenerja, ki si ga dobil, je nepogrešljiv? 
Nepogrešljiv nasvet trenerja, ki me spremlja v karieri, je nasvet o sami želji po zmagi na tekmi. Svetoval mi je, naj imam pred tekmo toliko želje po zmagi, da sem sposoben odigrati tekmo kar se da v tistem trenutku najbolje. Same želje po zmagi ne sme biti ne preveč, ne sme je biti pa niti premalo ampak moraš najti srednjo pot v kateri se najbolje počutiš.

Katero tekmo do sedaj si si najbolj zapomnil in zakaj? 
Vsaka tekma posebej ima svoj čar, zagotovo pa se raje spominjam tekem, na kateri smo si z ekipo izborili pozitiven rezultat.

Če bi lahko zaigral za kateri koli klub na svetu, katerega bi izbral in zakaj? 
Težko je reči za kateri klub bi zaigral če bi lahko. Gotovo bi si želel zaigrati v neki sredini, kjer bi se počutil sprejetega in bi s tem imel možnost pokazati znanje, ki ga premorem in s tem klubu pomagal do rezultata katerega si želi.

Kakšen je tvoj ritual pred tekmo pred tekmo?
Nekega rituala pred tekmo nimam. Mogoče bi kot ritual izpostavil to, da se zjutraj na dan tekme odpravim na malo daljši sprehod s punco, saj mi ležanje na kavču ali v postelji in čakanje na tekmo ne ustreza.