16. 2. 2020

Drugi poraz Velenjčanov na veliki sceni

Rokometaši velenjskega Gorenja so v drugem krogu skupinskega dela evropskega Pokala EHF na domačem igrišču izgubili proti francoskemu Nantesu z 28:35 (12:19). Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 22. februarja, gostovala v španskem Leonu.

Velenjčani so v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini doživeli drugi poraz. Pred tednom dni so v nemškem Magdeburgu drago prodali svojo kožo, na današnji prvi tekmi pred domačimi gledalci v skupinskem delu pokala EHF pa so jih ukanili izjemno kakovostni tekmeci iz Nantesa.

Osmoljenci finalne tekme lige prvakov iz leta 2018 so v Šaleški dolini takoj pokazali svoje rokometne mišice. Velenjčani so bili proti telesno močnejšim tekmecem iz Francije povsem nemočni, že v 17. minuti so zaostali za sedem golov (5:12).

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića do konca polčasa niso bili kos tekmecem iz Nantesa, kjer od začetka sezone 2019/20 igra tudi nekdanji igralec Velenja in Celja ter član slovenske reprezentance Rok Ovniček. "Ose" so v 29. minuti zaostale za osem golov (11:19), polčas pa zaključile s primanjkljajem sedmih zadetkov (12:19).

Velenjčani so sijajno odprli drugo polovico tekme. V uvodnih sedmih minutah so naredili delni izid 7:2 in se povsem približali tekmecem (19:21). Bližje pa niso mogli, gosti iz Francije so znova strnili svoje vrste, zaigrali resno in odgovorno ter jim v 46. minuti znova ušli na šest golov (22:28) ter do konca dvoboja nadzorovali zadnje slovenske pokalne zmagovalce.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek z osmimi in Aleks Kavčič s petimi goli.