6. 6. 2020

Zulićevo bo pri prvakinjah zamenjala Pletikosićeva

Najuspešnejši slovenski ženski rokometni klub Krim Mercator je po odhodu srednje zunanje igralke Nine Zulić v Turčijo pripeljal zamenjavo zanjo. Dres Krima bo v prihodnji sezoni nosila Matea Pletikosić, nazadnje članica podgoriške Budućnosti, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Pletikosićeva je v dresu hrvaške reprezentance nase opozorila že na kadetskem evropskem prvenstvu leta 2015, ko je postala najboljša srednja zunanja rokometašica, v istem letu pa je s 17 leti v dresu črnogorske Budućnosti debitirala tudi v ligi prvakinj. V najmočnejšem evropskem rokometnem tekmovanju je doslej dosegla 43 zadetkov.

"Zelo sem navdušena, a obenem tudi žalostna, ker po petih letih zapuščam Budućnost, ki je v tem času postala moj drugi dom. Mislim, da je prihod v Krim pravi korak v moji karieri, saj prihajam v velik klub. Želim dokazati, da je to tudi pravilna poteza za klub. Vedno se bom trudila po svojih najboljših močeh in upam, da bomo lahko sezono izpeljali na najboljši mogoč način," je dejala rokometašica, ki je dobila tudi pravico nastopa za črnogorsko reprezentanco.

Pletikosićeva je peta okrepitev zasedbe Uroša Bregarja, ki jo začetek priprav na novo sezono čaka 8. julija.