9. 6. 2020

Golik podaljšal sodelovanje z mariborskim prvoligašem

Vodstvo RK Maribor Branik se je dogovorilo za novo podaljšanje sodelovanja. Po kapetanu Tadeju Soku in Filipu Jerencu je sodelovanje s klubom podaljšal Matija Golik (186 cm, 1993).

Hrvaški organizator igre šteje 27 let. V Maribor je prišel julija 2018 in bil v svoji prvi sezoni v štajerski prestolnici zelo pomemben člen udarne zasedbe. Na 22 tekmah Lige NLB je dosegel 58 zadetkov, nato pa imel smolo s poškodbo kolena, zaradi katere je v zadnji sezoni v državnem prvenstvu zbral vsega šest nastopov in se podpisal pod šest golov. Nekdanji nosilec igre v Zametu je v preteklosti navdušil predvsem z izrednim izkoristkom priložnosti, saj je v sezoni 2017/18 v dresu reškega kluba ob 65-odstotnem metu iz igre dosegel kar 132 golov.

"To bo zame tretja sezona v Mariboru. Zelo sem vesel, da smo podaljšali sodelovanje. Lani sem imel veliko smole s kolenom, ki je zdaj super. Zaradi poškodbe sem izpustil prvo polovico sezone, drugo polovico pa je prekinil koronavirus. Meni je premor na koncu dobro del, saj sem dobil priložnost, da se popolnoma pripravim in odločno krenem v novo sezono. Moj glavni cilj v naslednji sezoni bo, da ekipa iz tekme v tekmo napreduje in da sam igram čim bolje. Jasno si želim, da bomo na koncu prišli do čim boljše uvrstitve v ligi. Navijači lahko pričakujejo borbeni Maribor. Igralci se bomo na vsaki tekmi borili in z ekipnim duhom lovili dobre rezultate. Upam, da bo v novi sezoni na tribunah čim več navijačev. Mi se jim bomo za podporo oddolžili z dobro in borbeno igro," je dejal Golik.