11. 6. 2020

Kavčič podaljšal zvestobo velenjskim osam

V velenjskem klubu so pred kratkim sklenili novo pogodbo. 21-letni Ormožan Miha Kavčič, ki se je ekipi črno-rumenih pridružil pred sezono 2018/19, in predstavlja enega ključnih členov velenjske ekipe, ostaja v Šaleški dolini vsaj do konca sezone 2021/22.

Na šestmetrski črti bo barve črno-rumenih še naslednji dve sezoni branil Miha Kavčič (193 cm, 1998), rokometaš, ki je svoje prve rokometne korake napravil v ormoškem klubu. Miha je bil član kadetske reprezentance, ki je leta 2015 na olimpijskem festivalu mladih v gruzijskem Tbilisiju osvojila srebrno medaljo. Leta 2016 je s slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu na Hrvaškem osvojil odlično četrto mesto. Največji uspeh pa je Kavčič doživel z mladinsko reprezentanco, ki je poleti 2018 v polni dvorani Zlatorog Sloveniji priigrala zlato medaljo.

Miha je v zadnjih dveh sezonah v črno-rumenih barvah dokazal, da je izredno kakovosten in talentiran rokometaš, tako so Velenjčani s sklenitvijo nove pogodbe naredili nov pomemben korak k izgradnji kvalitetne ekipe v prihodnjih sezonah.

Pred Kavčičem so sodelovanje z velenjskim klubom že podaljšala oba vratarja Emir Taletović in Aljaž Panjtar ter Aleks Kavčič. Ob tem se je v Šaleško dolino vrnil Kenan Pajt, tja pa se seli tudi do nedavnega član Kopra Tilen Sokolič. 

Miha Kavčič, igralec Gorenja Velenja:
"Vesel sem, da ostajam v klubu, ki je ogromno doprinesel k napredku v moji karieri. S soigralci se zelo dobro razumemo in mislim, da smo v tej sezoni dokazali, da smo prava klapa. Bilo je ogromno težkih trenutkov, vendar je ekipa vedno držala skupaj in mislim, da mora to ostati vodilo tudi za naprej. Prepričan sem, da imamo v prihodnjih sezonah še ogromno za pokazati in verjamem, da se bomo tudi dokazali. Jaz bom na tekmah še naprej dajal od sebe svoj maksimum in naredil vse, da, tako s svojimi, kot tudi ekipnimi predstavami, zadovoljimo vse navijače našega kluba."

Janez Gams, direktor Gorenja Velenja:
"Miha se je v zadnjih dveh letih izkazal kot eden največjih draguljev slovenskega rokometa. Naredil je velikanski napredek in prepričani smo, da ima še ogromno prostora za napredek. Zato smo izjemno veseli, da nas bo še naslednji dve sezoni razveseljeval v črno-rumenem dresu. S tem smo v naš mozaik za prihodnost dodali še en zelo pomemben kamenček in prepričan sem, da so pred nami uspešni časi!"