10. 7. 2020

Cokan v matičnem klubu do leta 2024

RK Celje Pivovarna Laško se je dogovoril za sodelovanje s Timom Cokanom (190 cm, 2001), produktom celjske rokometne šole. Tim je z matičnim klubom sklenil pogodbo do leta 2024.

RK Celje Pivovarna Laško nadaljuje gradnjo igralskega mozaika za daljše obdobje, katerega okostje predstavljajo in bodo tudi v prihodnje predstavljali mladi ter talentirani igralci. S tem namenom je klub sklenil dolgoročno sodelovanje z 19-letnim Cokanom, ki se je širši slovenski in evropski rokometni javnosti na najboljši možen način predstavil na tekmi evropske Lige prvakov v Flensburgu, kjer je brez zgrešenega strela dosegel šest zadetkov. 

Tim se je v minuli, skrajšani sezoni, pridružil članski ekipi ob poškodbi Gala Marguča in odlično izkoristil priložnost. Blestel je predvsem z neverjetno natančnostjo, saj je dosegel 21 zadetkov ob le 25 strelih (84-odstotna uspešnost). Pred tem je bil del mladinske ekipe, za katero je na 14 tekmah dosegel 106 zadetkov (7,6 zadetka na tekmo). V novi sezoni bo tako dodatno zaostril konkurenco na položaju desnega krila, kjer mu bosta družbo delala že omenjeni Marguč in Domen Novak.

"Zelo vesel in ponosen sem na priložnost, ki mi je bila zaupana s strani kluba in strokovnega vodstva. Podpis pogodbe do leta 2024 je zame potrditev dobrega dela v preteklih letih in motivacija za prihodnost. Trudil sem bom na vsakem koraku, na in izven rokometnih igrišč, da upravičim ponujeno zaupanje ter da bom zgled vsem mladim, ki prihajajo za menoj. Čaka me še veliko trdega dela in dokazovanja, da pridem na najvišjo možno raven. Z nestrpnostjo pričakujem začetek treningov in novo sezono, ki bo zagotovo zelo zanimiva," je ob sklenitvi sodelovanja povedal Cokan.

S komplimenti na račun svojega mladega varovanca ni skoparil niti Tomaž Ocvirk. "Veseli me, da se je klub uspel dogovoriti s Timom za dolgoročno sodelovanje. Je odličen, marljiv, poslušen fant, ki še ima prostor za dodaten napredek. Gre za visoko, moderno krilo, ki bo zaostril konkurenco na svojem položaju. Ima vse karakteristike, da postane vrhunsko krilo, kar pa lahko ob trdem delu. Gre za lepo priznanje za doma vzgojenega fanta, ki stopa na pot profesionalnega športnika," je dejal trener slovenskih prvakov.