22. 7. 2020

RZS bo podeljeval novo letno priznanje

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na sredini seji sprejelo sklep, da bo v prihodnje podeljevalo Priznanje za odličnost. Z njim bo letno nagradilo posameznika, posameznico ali klub, ki bo nase opozoril z večletnim uspešnim delom na rokometnem področju. Prvo priznanje bo prejel RK Celje Pivovarna Laško.


Novo priznanje je predsedstvo RZS ustvarilo na pobudo predsednika Franja Bobinca. »Odločil sem se, da članom predsedstva Rokometne zveze Slovenije predlagam novo priznanje, ki bi ga podeljevala naša organizacija. Ideja je bila soglasno sprejeta, česar sem bil izjemno vesel. Poimenovali smo ga Priznanje za odličnost,« je o svoji ideji povedal prvi mož slovenske krovne rokometne organizacije.


»V rokometu, ki je v Sloveniji eden najtrofejnejših kolektivnih športov, se vsako leto zvrsti kar nekaj dobrih stvari in projektov, za katere so zaslužni vrhunski posamezniki oziroma posameznice ali organizacijski stebri znotraj športnih klubov. Škoda bi bilo, da ne bi vsaj enkrat na leto pogledali, kdo si zasluži za svoje delo prejeti posebno priznanje,« je Bobinac pojasnil razloge, ki so ga vodili k ideji.


»Priznanje za odličnost bo enkrat na leto podelilo predsedstvo RZS. Verjamem, da je prvo priznanje, ki ga za leto 2020 prejme RK Celje Pivovarna Laško, absolutno pristalo v pravih rokah. Znano je, da gre za klub, ki je že pred mnogimi leti oral ledino slovenskega rokometa in je tudi naš najtrofejnejši klub. Ob tem je prav v tem letu začel postavljati nove mejnike. Kot prvi in trenutni edini rokometni klub so v Celju po zgledu nekaterih drugih najmočnejših kolektivov iz drugih športov po Evropi pripravili Trajnostno poročilo, za kar so prejeli tudi priznanje evropske rokometne zveze. Nenazadnje pa v Celju ne delajo vrhunsko le na športnem področju v vseh starostnih kategorijah, osebno njihovo delo kot vrhunsko ocenjujem tudi v poslovno-marketinškem smislu, pri delu z navijači in ostalimi obiskovalci tekem...« je za konec dodal predsednik RZS.


OBRAZLOŽITEV PRIZNANJA ZA ODLIČNOST 2020

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije podeljuje priznanje za odličnost Rokometnemu klubu Celje Pivovarna Laško zaradi inovativnega pristopa, ki se izkazuje skozi trajnostno poročilo (prvo v slovenskem klubskem športu in prvo v evropskem klubskem rokometu), poslovno delovanje, ki se izkazuje skozi številne odmevne marketinške akcije, izjemno delo z mladimi in rezultatske uspehe, kar klub postavlja med najbolj organizirane športne kolektive v Sloveniji. Celjski klub je odgovoren igralec na nacionalni in mednarodni ravni ter tako utrjuje svoj vodilni položaj v rokometu, pri tem pa ustvarja vrednote, ki si nosilec športa kot takega. Celje Pivovarna Laško predstavlja zgled delovanja za vse rokometne klube, a tudi zgled delovanja za slovenski klubski šport.