27. 7. 2020

V Celje prišla talentirana Črnogorca

RK Celje Pivovarna Laško se je za prihodnje obdobje dogovoril za prihod dveh mladih črnogorskih reprezentantov, 18-letnih Radojice Čepića (srednji zunanji, 194 cm) in Arsenije Dragaševića (levi zunanji, 202 cm).

Oba sta v preteklosti nastopala za RK Rudar Plevlje in veljata za najbolj obetavna rokometaša iz Črne Gore. Radojica je bil v minuli sezoni proglašen za najboljšega mladega igralca te države, oba pa sta že bila člana mlajših reprezentanc Črne Gore, na mediteranskih igrah v Atenah, pa sta bila oba izbrana v idealno postavo prvenstva, kot najboljši srednji in levi zunanji. Celjski klub, kjer sta bila koncem minule sezone že na preizkusu, je z njima podpisal štiriletno pogodbo o sodelovanju. Minule dni sta že bila v Celju, ekipi pa se na treningih priključila v ponedeljek, ko se je zanju iztekla obvezna karantena.

Radojica Čepić o prihodu v Celje: "Vesel sem prihoda v Celje, v klub z izjemno tradicijo, ki je znan daleč naokoli. Vsi vedo, da se tu odlično dela, zato je moja največja želja tu napredovati, osvojiti nova znanja in si seveda zagotoviti svoje mesto v ekipi. To ne bo lahka naloga, a želim si delati, se dokazati in pokazati, da klub lahko računa name. Veliko lepega o klubu nama je povedal že Miljan Vujović, pohvalil delo, mesto, tako da sem res vesel, da sem tu in da lahko sedaj po karanteni začenjam z delom."

Arsenije Dragašević o prihodu v Celje: "Podobno, kot je dejal že Radojica, sem tudi sam vesel prihoda v Celje. O klubu sem slišal same pozitivne stvari, zato komaj čakam, da lahko začnem s treningi in delom. Vem, da bodo ti trdi, da ne bo lahko, a tega se veselim. Želim se dokazati, pokazati, da lahko klub računa name. Igrati v ligi prvakov je bila pred kratkim želja, sedaj imam možnost, da se mi uresniči, a zato moram seveda pokazati znanje in voljo ter se ujeti s soigralci, kar pa verjamem, da ne bo težko, saj kot je dejal Miljan, gre za super ekipo in fante."

Tomaž Ocvirk o obeh mladih igralcih: "Gre za najbolj perspektivna črnogorska rokometaša in še naprej sledimo naši strategiji, da v Celje pripeljemo najbolj talentirane igralce iz regije in iščemo rešitve na položajih, ki jih v Sloveniji zaradi višine ni mogoče. Junija sta bila tukaj na preizkusu, pokazala potencial, naša naloga pa je, da ta potencial razvijemo in ju dvignemo na višji nivo. Če bosta na samem treningu pokazala svoje kvalitete, bosta tudi že lahko dobila svoje mesto v članski ekipi. Oba sta morfološko na tako visokem nivoju, da se lahko brez težav priključita članskim treningom in kot sem dejal, če bo razvoj potekal tako kot pričakujem, potem bosta tudi v tej sezoni že dobila tudi priložnosti za igro."