28. 7. 2020

Trebanjci evropsko sezono začenjajo na Portugalskem

Trebanjski Trimo je na današnjem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju dobil tekmeca v uvodnem krogu evropske lige. Dolenjsko zasedbo v drugem najmočnejšem tekmovanju na stari celini najprej čaka portugalski Belenenses. Prva tekma bo 29. ali 30. avgusta v Lizboni, povratna pa 5. ali 6. septembra v Sloveniji.

Pred začetkom nove sezone izjemno ambiciozna trebanjska ekipa se po desetih letih vrača na mednarodno prizorišče. Zadnjo tovrstno tekmo je odigrala 20. februarja 2010, tedaj je v tretjem krogu pokala EHF morala priznati premoč španskemu Aragonu.

V skupinski del tega tekmovanja so se že uvrstili španski Ademar Leon, francoski Nimes, nemški Magdeburg, madžarska Tatabanya, makedonski Eurofarm Pelister, poljska Wisla Plock, romunski Dinamo Bukarešta, ruski Čehovski medvedi, švicarski Kadetten Schaffhausen, slovaški Tatran Prešov, švedski Alingsas in turški Bešiktaš, v drugi krog pa francoska Fenix Toulouse in Montpellier, nemška Füchse Berlin in Rhein-Neckar Löwen, hrvaški Nexe Našice, danski GOG Gudme, španski Benidorm, madžarski Balatonfüred in portugalski Sporting Lizbona.

V skupinskem delu tega tekmovanja, ki se bo začelo 20. oktobra, bo nastopilo 24 moštev.

Slovenija v ženski konkurenci evropske lige nima svoje predstavnice.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
"Občutki po žrebu so zanimivi, saj smo sicer dobili težko gostovanje, ki je praktično na drugem koncu Evrope. Treba je gledati naprej in se samo osredotočiti na uvodno evropsko tekmo, ki bo za nas zelo pomembna. Menim, da je vsak tekmec v Ligi EHF premagljiv in ne glede na vse, bomo v tekmo krenili na zmago. Zdaj pa je samo potrebno narediti načrt, kako zaradi situacije s koronavirusom priti na Portugalsko."

LIGA EHF, KVALIFIKACIJE, 1. KROG:

29./30. avgust:
CLUB FUTBOL DE BELENENSES : RK TRIMO TREBNJE

5./6. september:
RK TRIMO TREBNJE : CLUB FUTBOL DE BELENENSES