2. 10. 2020

Trebanjcem zahtevna skupina Lige EHF

Rokometaši trebanjskega Trima so na današnjem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju dobili tekmece v skupinskem delu evropske lige. Dolenjska ekipa bo nastopila v skupini D, v njej so tudi madžarska Tatabanya, švicarski Kadetten Schaffhausen, makedonski Eurofarm Pelister, nemški Rhein-Neckar Löwen in danski GOG Gudme.

"Žreb nam je prinesel zelo atraktivno skupino, v njej je tudi nemški velikan Rhein-Neckar Löwen. V skupinskem delu želimo nizati dobre predstave, a naša prioriteta je domače prvenstvo, kjer si ne smemo privoščiti spodrsljajev," je po današnjem plesu kroglic v avstrijski prestolnici dejal trener trebanjskih rokometašev Uroš Zorman.

V skupini A bodo igrali Ademar Leon, Wisla Plock, Čehovski medvedi, Toulouse, Fivers in Metalurg Skopje. V skupini B se bosta srečala slovenski kapetan Vid Kavtičnik (Nimes) in selektor Ljubomir Vranješ (Kristianstad), poleg njiju pa bodo tam igrale še zasedbe Dinama Bukarešte, Tatrana Prešova, Füchseja Berlina in Sportinga Lizbone. Medtem bodo skupino C sestavljali Magdeburg, Alingsas, Bešiktaš, Montpellier, Nexe Našice in CSKA Moskva.

Tekme skupinskega dela drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja bodo na sporedu med 20. oktobrom in 2. marcem prihodnje leto.