6. 10. 2020

Igralec meseca septembra je Aleš Zemljič!

Rokometaši ormoškega Jeruzalema so odlično začeli novo sezono Lige NLB, saj so na dosedanjih petih tekmah zmagali štirikrat. Tri uspehe so nanizali v septembru, ko je med vratnicama blestel šele 18-letni Aleš Zemljič. Mladi vratar, ki so ga navijači izbrali tudi za najboljšega posameznika 3. kroga, je vodstvo tekmovanja sedaj izbralo tudi za najboljšega igralca meseca oktobra med slovensko prvoligaško smetano.

Ormožani so nastope v novi sezoni začeli z domačo zmago proti Dobovi (28:26). Po hudem boju so nato morali v gosteh priznati premoč trebanjskemu Trimu (38:34), na preostalih septembrskih obračunih pa so na kolena spravili Koprčane (31:28) in Ribničane (36:25).

Zemljič je v oktobru odigral tri tekme in vedno, ko je stal med vratnicama, se je zmage veselila njegova ekipa. Z 38-odstotno uspešnostjo (9/24) je navdušil proti Dobovi, še boljši je bil proti Kopru (14/34, 41-odstotna uspešna). Pomembno vlogo je odigral tudi ob veličastni ormoški zmagi proti Riku Ribnici.

ALEŠ ZEMLJIČ

Starost: 18 let
Igralno mesto: vratar
Višina: 195 cm
Teža: 100 kg
Dosedanji klubi: RK Jeruzalem Ormož, RK Velika Nedelja.
TEKME V SEPTEMBRU:

RK JERUZALEM ORMOŽ : MRD DOBOVA
28:26 (obrambe: 9/24 - 38%)

RK TRIMO TREBNJE : RK JERUZALEM ORMOŽ
38:34 (ni bil v postavi ekipe)

RK JERUZALEM ORMOŽ : RD KOPER
31:28 (obrambe: 14/34 - 41%)

RK JERUZALEM ORMOŽ : RD RIKO RIBNICA
36:25 (obrambe: 0/8 - 0%)