8. 10. 2020

Novinca na gostovanji v Koper in Slovenj Gradec

V petek bo Liga NLB zakorakala v 6. krog. Uvodni tekmi bosta na sporedu ob 19. uri, ko se bosta novinca med prvoligaško smetano podala na gostovanji. LL Grosist Slovan se bo po robu postavil Koprčanom, Ljubljano pa bo na Koroškem pričakala ekipa Slovenj Gradca.

Dogajanje na slovenski prvoligaški sceni se bo nadaljevalo v soboto, ko bodo prav tako ob 19. uri na sporedu še tri tekme. Dobova bo pričakala Butan Plin Izolo, v goste k ormoškemu Jeruzalemu bodo odpotovali rokometaši Celja Pivovarne Laško, Riko Ribnica pa bo gostila novomeško Krko. 

Po prestani karanteni se bodo v prihodnjem tednu na tekme Lige NLB vrnili tudi člani Gorenja Velenja. Ti bodo v torek gostovali pri trebanjskem Trimu. Obe ekipi na dosedanjih tekmah nista oddali točk, pri čemer so trebanjski levi odigrali štiri obračune - zadnji, ki bi moral potekati v nedeljo v Celju, je bil preventivno preložen, saj je bil eden izmed članov trebanjske ekipe v stiku z okuženo osebo, vendar je kasnejši test na koronavirus vrnil negativen rezultat -, velenjske ose pa do odhoda v obvezno karanteno tri.

V 6. krogu bi se morala srečati tudi Urbanscape Loka in Maribor Branik. Ker se gorenjska zasedba trenutno nahaja v 10-dnevni karanteni, je tekma prestavljena.
 
LIGA NLB, 6. KROG:

Petek, 9. oktobra, ob 19.00:
RD KOPER : RD LL GROSIST SLOVAN (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Pomembno je, da smo vsi ostali zdravi in da smo dobro trenirali. Uspeli smo popraviti stvari, ki so bile na zadnji tekmi pomanjkljive. Dobro smo tudi analizirali tekmeca, tako da v petek pričakujem dobro, borbeno predstavo vseh 60 minut."

Aleš Repina, trener LL Grosist Slovan:
Po zmagi pri mestnem tekmecu nas v petek čaka še eno gostovanje. Koprčani zagotovo niso zadovoljni z izkupičkom v prvih petih krogih Lige NLB, zato lahko pričakujemo izredno kakovostno predstavo gostiteljev. Naša pripravljenost je v vzponu, z zavzeto igro ter minimalnim številom tehničnih napak lahko enakopravno konkuriramo za nov par točk."

RK SLOVENJ GRADEC 2011 : MRK LJUBLJANA (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:
"Ljubljana je zelo zahteven tekmec, ki je v novi sezoni osvojil tudi že kar nekaj točk. Mi smo se na ljubljansko zasedbo dobro pripravili, saj pričakujemo težko in kakovostno tekmo."

Bojan Čotar, trener Ljubljane:
"Slovenj Gradec se je pred sezono zelo okrepil, na vsakem mestu ima po dva enakovredna igralca. Tekmece na domačem igrišču ponese še krasna publika, tako da nas čaka zahtevna tekma. Seveda imajo Korošci tudi svoje slabosti, ki jih bomo poskušali izkoristiti sebi v prid. Kako bomo pri tem uspešni, bomo videli po tekmi."

Sobota, 10. oktobra, ob 19.00:
MRD DOBOVA : RD BUTAN PLIN IZOLA (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:


RK JERUZALEM ORMOŽ : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Saša Prapotnik, trener Jeruzalema Ormoža: 
"Najprej bomo veseli, če do tekme, glede na dogodke okrog virusa, sploh pride. Če do nje pride, pa bomo v njo šli povsem neobremenjeni in v želji, da na tekmi proti absolutnemu favoritu uživamo. Po uspešnem startu lahko zaigramo brez pritiska. Seveda to ne pomeni, da smo že vnaprej izobesili belo zastavo, ampak želimo tudi tokrat čim dražje prodati svojo kožo. Celje Pivovarna Laško je edini klub v Ligi NLB, ki na Hardeku še ni doživel poraza. Leto in pol nazaj so Celjani namreč padli v Ljutomeru. Sanje so dovoljene in seveda v Ormožu sanjamo, da bo pogled na lestvico po tekmi še lepši (smeh). Seveda so tekmeci popolni favoriti obračuna, a to bodo morali dokazati tudi na parketu."

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Spoštujemo vse tekmece in se nanje pripravljamo po najboljših močeh. Dejstvo je, da proti nam vsi slovenski tekmeci igrajo sproščeno in skrajno angažirano, zato moramo biti zelo osredotočeni na vsako tekmo Lige NLB, sploh pa na gostovanja. Zavedamo se, da smo že v minuli sezoni v Ormožu imeli velike težave, tudi v tej pa tam že odigrali eno od pripravljalnih tekem. Gostitelji so dobra in nevarna ekipa. Zato je pomembno, da gremo v tekmo maksimalno, brez kalkuliranja. Samo v tem primeru ne bomo imeli težav, sicer pa vanje lahko zaidemo in Jeruzalem Ormož je ekipa, ki jih zna izkoristiti. Moramo biti stoodstotni na čisto vsaki tekmi, saj v tej sezoni ne bo končnice in s tem možnosti popravnega izpita."

RD RIKO RIBNICA : MRK KRKA (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Damjan Škaper, trener Rika Ribnice:
"Ne glede na to, da imamo veliko težav s poškodbami, v soboto za nas pride v poštev samo zmaga. Upam pa tudi to, da ne bo spet prišlo do kakšnega prelaganja tekem in se kolo odigra v celoti."

Roman Zarabec, trener Krke: 
"Zaradi slabo odigrane končnice na zadnji tekmi proti Ormožanom, na kateri smo izgubili predvsem zaradi lastnih napak, sem pozitivno usmerjen. To je pač cena mladosti in neizkušenosti, ki pa bo ob kakovostnem delu in odnosu dozorevala v boljšo uspešnost in pridobila zmagovalno miselnost. Tudi Riko Ribnica je pomladila in spremenila ekipo, tako da bo to dvoboj mladosti. Želim, da fantje odigrajo kakovostno tekmo, s čim manj tehničnimi napakami, saj bomo le tako konkurenčni gostiteljem."

Torek, 13. oktobra, ob 20.00:
RK TRIMO TREBNJE : RK GORENJE VELENJE (prenos na TV Slovenija 2 in spletni prenos na RTV 4D)

Prestavljeno:
RD URBANSCAPE LOKA : RK MARIBOR BRANIK
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 4 4 0 0 139:97 42 8
2 RK JERUZALEM ORMOŽ 5 4 0 1 157:144 13 8
3 RK TRIMO TREBNJE 4 4 0 0 127:114 13 8
4 RK GORENJE VELENJE 3 3 0 0 88:68 20 6
5 RK MARIBOR BRANIK 5 3 0 2 142:128 14 6
6 RK SLOVENJ GRADEC 2011 5 3 0 2 139:133 6 6
7 RD RIKO RIBNICA 4 2 0 2 117:120 -3 4
8 RD BUTAN PLIN IZOLA 4 1 1 2 98:107 -9 3
9 MRK LJUBLJANA 5 1 1 3 114:135 -21 3
10 RD KOPER 4 1 0 3 99:103 -4 2
11 RD URBANSCAPE LOKA 3 1 0 2 76:86 -10 2
12 MRK KRKA 5 1 0 4 122:136 -14 2
13 RD LL GROSIST SLOVAN 5 1 0 4 128:150 -22 2
14 MRD DOBOVA 4 0 0 4 97:122 -25 0