9. 10. 2020

RZS pridobil pozitivno mnenje NIJZ za tekme med petkom in sredo

Vlada RS je minuli četrtek sprejela odlok, s katerim je od tega petka dalje začasno prepovedala zbiranje več kot 10 oseb. Rokometna zveza Slovenije se je v imenu svojih članov, ki imajo med petkom in sredo predvidene tekme v različnih starostnih selekcijah, obrnila na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), ki je za omenjene dogodke podal pozitivno mnenje. 

Četrtkov odlok vlage dovoljuje zbiranje do deset oseb, če je med njimi mogoče zagotoviti minimalno varnostno razdaljo v skladu s sprejetimi navodili oziroma priporočili NIJZ. Medtem je zbiranje ljudi na organiziranih javnih prireditvah, pod kar se štejejo tudi rokometne tekme, dovoljeno zbiranje do 500 udeležencev (brez nastopajočih), a le pod pogojem, da organizator pridobi pozitivno mnenje NIJZ in zagotavlja minimalno varnostno razdaljo med ljudmi v skladu s sprejetimi navodili oziroma priporočili NIJZ.

V petek se je RZS obrnil na NIJZ in uspešno pridobil dovoljenje za izvedbo tekem. 

RZS klube opozarja:
  • da morajo zagotoviti spoštovanje higienskih priporočil NIJZ,
  • da na dogodkih ne sme biti organizirana strežba oziroma pogostitev s hrano, 
  • tekme odigrajo v skladu z navodili, ki so jim bila že poslana,
  • ne smejo pozabiti na spiske udeležencev.
RZS obenem klubom predlaga, da so vse tekme v tekmovanju mladih zaprtega tipa. 

V naslednjem tednu se bo RZS s pristojnimi skušal dogovoriti za dovoljenja, ki bi jih po novem odloku klubi morali imeti tudi za treninge in tekme zaprtega tipa, ter zaprtjem dvoran po nekaterih krajih.