10. 10. 2020

Krimovke iz Francije brez točk

Rokometašice Krima Mercatorja po težkem obdobju zaradi predpisane karantene na drugem gostovanju v Delo EHF Ligi prvakinj niso osvojile točk. Tekmice iz Francije so bile doma v 4. krogu elitnega evropskega tekmovanja boljše s 33:27(19:11). Pri Metz Hanball je bila z osmimi goli najbolj učinkovita Slovenka Tjaša Stanko, za tigrice sta jih po šest dosegli Matea Pletikosić in Oceane Sercien Ugolin.

Tekmo so z golom Ane Kojić otvorile gostje, a so tekmice ves čas narekovale ritem igre. Izbranke trenerja Uroša Bregarja niso našle rešitve za razpoloženo Tjašo Stanko, po nekaj črnih minutah, ki so jih domače rokometašice izkoristile za povečanje prednosti, se jim do polčasa niso zmogle približati. Gol Valentine Klemenčič, 11. po vrsti za slovenske prvakinje, je bil premalo za boljši izkupiček pred nadaljevanjem.

V drugem polčasu so tigrice popravile odstotek metov, v uvodnih minutah nadaljevanja se je razigrala Pletikosićeva. Žal so bile razpoložene tudi tekmice, ki so si priigrale tudi najvišje vodstvo na tekmi (31:21), a so polčas vseeno dobile Slovenke (16:14). To ni bilo dovolj, da bi se veselile prve zmage na evropskih preizkušnjah. Tekma se je končala z izidom 33:27. Krimovke bodo premierno zmago v sezoni 2020/21 lovile v soboto, ko v goste prihaja zadnjeuvrščena ekipa skupine A, nemški Bietigheim. 

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
“Začeli smo s slabo izvedenim strelom s sedmih metrov. Rešitev, do katerih smo prišli med dvobojem, nazadnje nismo realizirali. V obrambi tokrat nismo imeli razpoložene vratarke Jovane Risović, ki je bila na uvodnih tekmah ena naših ključnih posameznic. Težavo smo imeli z njihovo zunanjo linijo, ki je nismo mogli zaustaviti. Edina pozitivna stvar, ki bi jo izpostavil, je dejstvo, da smo se borili do konca.”

Matea Pletikosić, rokometašica RK Krim Mercator:
 “Začele smo slabo. Tekma je bila težka, saj v obrambi nismo bile tako suverene, kot znamo biti. Prejele smo tudi nekaj lahkih golov in to se je preneslo tudi v napad. Dala sem vse od sebe, a se je poznalo, da nam manjka deset dni, ki smo jih preživele v karanteni. Na naslednji domači tekmi bomo morale biti bolj borbene v obrambi in to prenesti tudi v napad. Bolj natančne moramo biti tudi pri metih iz igre.”

Delo EHF Lige prvakinj, skupina A

Sobota, 10. oktober:
Metz Handball : RK Krim Mercator 33:27 (19:11)
Metz Handball: Stanko 8, Kanor O. 4, Burgaard 3, Micijević 3, N’Gouan 3, Perederiy 2, Nocandy 2, Copy 3, Kanor L. 1, Bont 1, Jacques 2, Le Blevec 1, Kapitanović, Bouktit, Sako.
Krim Mercator: Sercien Ugolin 6, Klemenčič 3, Kojič 2, Žabjek 2, Pletikosić 6, van Kreij 2, Ljepoja 1, Vučko 2, Gomilar Zickero 1, Abina 1, Da Silva Vieira, Risović, Vojnović, Jurič, Konotar, Svetik.