12. 10. 2020

Novinarska konferenca pred novembrskimi kvalifikacijami

V začetku novembra moško člansko reprezentanco čakata prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na naslednjem evropskem prvenstvu, ki ga bosta januarja 2022 gostili Madžarska in Slovaška. Ta četrtek bo ob 16. uri na sporedu spletna novinarska konferenca, na kateri bo selektor Ljubomir Vranješ predstavil spisek vabljenih rokometašev na priprave, direktor reprezentance Uroš Mohorič pa bo predstavil njihov potek. druženje s predstavniki medijev bo mogoče v živo spremljati na Facebook strani Rokometne zveze Slovenije.

Moško člansko izbrano vrsto v naslednjih mesecih čaka pestro dogajanje. V četrtek, 5. novembra bo v celjski dvorani Zlatorog ob 19.30 proti poljski začela kvalifikacije za Euro 2022, v okviru katerih bo tri dni kasneje gostovala še v Turčiji. S kvalifikacijskimi boji bo nadaljevala takoj po novem letu, ko sledita dve tekmi proti Nizozemcem - 6. januarja v gosteh, tri dni za tem pa na domačih tleh. To bosta tudi zadnja preizkusa Slovenije pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki ga bo Egipt gostil med 13. in 31. januarjem.

Ekipa slovenskih asov se bo znova zbrala tik pred uradnim začetkom pomladi, ko jo med 12. in 14. marcem v Berlinu čaka nastop na kvalifikacijskem turnirju za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. 

Konec aprila se bo nato vrnila v kvalifikacije in si na povratnih tekmah s Poljaki (28. april 2021) in Turki (2. maj 2021) skušala zagotoviti 13. nastop na prvenstvu stare celine.