17. 10. 2020

Krimovke proti Nemkam po prvo zmago

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto ob 16. uri v Stožicah igrale drugo domačo tekmo te sezone lige prvakinj. Tekmec v 5. krogu bo Bietigheim, s katerim se še niso merile. Kljub pozitivnemu mnenju Nacionalnega inštituta za javno zdravje pa bo tudi tokrat tekma brez gledalcev zaradi trenutnega stanja z novim koronavirusom v državi.

Ljubljančanke so v dosedanjih treh tekmah zbrale neodločen izid in dva poraza, medtem ko so Nemke po štirih tekmah še brez točke. Kljub temu v Krimovem taboru opozarjajo na nekaj ključnih igralk tekmic, kot je 22-letna levoroka igralka Julia Maidhof, ki je v tej sezoni dosegla že 24 zadetkov, od tega osem proti Metzu.

Kot nevarni igralki pri Krimu izpostavljajo tudi Antje Laurenroth (doslej 16 golov) in Kim Naidzinavicius (15). Pri slovenskih prvakinjah sta za zdaj najbolj učinkoviti Samara Da Silva Vieira s 17 in Oceane Sercien Ugolin s 13 zadetki.

"Nemke imajo zelo kakovostno zunanjo linijo, ki jo bo potrebno ustaviti. Igrajo podobno kot Skandinavke, veliko tečejo, zato moramo zdržati vseh 60 minut. Naša naloga je, da naredimo čim manj napak v napadu in jim s tem ne ponudimo možnosti za organizacijo protinapadov. Verjamem, da bodo moje izbranke prikazale odlično igro. Na dosedanjih tekmah sem bil zadovoljen z obrambo, v napadu pa še nismo uigrani," je pred tekmo povedal trener Krima Uroš Bregar.

Njegova varovanka Maja Svetik pa je dodala: "Rokometašice komaj čakamo tekmo v Stožicah. Pričakujemo napet in borben dvoboj. S pravim pristopom in zbranostjo smo tekmicam lahko kos."
V skupini A je s tremi zmagami s treh tekem na vrhu Kristiansand, Rostov-Don ima pet točk, Metz in Bukarešta po štiri, Esbjerg in Ferencvaros pa po dve.

Tekmo bosta sodili Srbkinji Vanja Antić in Jelena Jakovljević.