17. 10. 2020

Krimovke s preobratom do prvenca v Ligi prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu Delo EHF Lige prvakinj premagale nemški Bietigheim z 28:26 (12:16). Pri domačih so bile najbolj razpoložene Samara Da Silva Vieira, ki je večino zadetkov dosegla v prvem polčasu (skupaj 5), Oceane Sercien Ugolin s 7, Matea Pletikosić jih je dodala 5, Valentina Klemenčič pa 4.

Prvi gol za gostiteljice je dosegla Samara Da Silva Vieira, ki je bila s štirimi goli prva strelka Krimovk v prvem polčasu. Tekmice so bile do izida 8:9 enakovredne, nato so Nemke pobegnile na varnih šest golov prednosti (15:9), ki so jih Ljubljančanke do konca prvega polčasa zmanjšale na štiri. Največja težava Krimovk je bila učinkovitost, nerealiziranih je ostalo kar 15 strelov na gol. Zgrešile so tudi nekaj strelov s sedmih metrov.

V drugem polčasu smo videli povsem drug obraz domačink. Bile so bolj suverene in predvsem natančnejše pri strelih na gol ter si v 48. minuti prvič po izidu 5:5 z golom Maje Svetik priigrale izenačenje (21:21). Ko so z golom Sercien Ugolinove povedle, prednosti niso izpustile iz rok. Napeta končnica je več veselja prinesla gostiteljicam, ki so tekmo dobile z 28:26. Vse misli so, kljub iskrenemu veselju po zadnjem pisku, že usmerjene v prihodnji dvoboj, ko Krimovke gostujejo na Madžarskem. Tekma je na sporedu v soboto, ob 16. uri.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
“V glavah smo imeli, da moramo zmagati. Taktično smo bili že v prvem polčasu na zadovoljivem nivoju. Žal nismo realizirali vseh načrtovanih akcij, nekaj smole smo imeli tudi s sedemmetrovkami. Kljub temu smo vseskozi verjeli v zmago in smo jo bili na koncu tudi iskreno veseli.”

Nina Žabjek, kapetanka RK Krim Mercator:
“V tekmo smo stopile slabo, nismo realizirale številnih metov. Klub temu, da nismo igrale tako, kot bi morale, smo vesele zmage in prvih dveh točk, ki smo jih osvojile v Stožicah.”

Delo EHF Lige prvakinj, skupina A:

Sobota, 17. oktobra:
RK KRIM MERCATOR : BIETIGHEIM (NEM) 28:26 (12:16)
Krim Mercator: Sercien Ugolin 7, Pletikosić 6, Da Silva Vieira 5, Klemenčič 4, Svetik 2, van Kreij 2, Jurič 1, Konatar 1.
Bietigheim: Schulze 6, Maidhof 5, Laurenroth 5, Naidzinavicius 6, Smits 2, Loerper 2.