23. 10. 2020

Krimovke v soboto na Madžarskem

Rokometašice Krima Mercatorja v 6. krogu elitne Lige prvakinj čaka gostovanje na sosednjem Madžarskem. Tekma v Erd Areni proti FTC-Rail Cargo Hungaria bo na sporedu v soboto, ob 16. uri. V neposrednem prenosu si jo lahko ogledate na Arena Sport 1.

Slovenske predstavnice na evropskem rokometnem prizorišču izkušnje z madžarskimi klubi že imajo. Štirikrat so si sobotne tekmice v zadnjem desetletju že stale nasproti. FTC-jevke imajo boljši izkupiček – tri zmage in poraz, pri čemer so na dveh dvobojih prebile mejo 30 golov. Enkrat so bile z 31:25 boljše tigrice.

Madžarski FTC ima nekaj strelk, ki izstopajo - Anikó Kovacsics, Antje Angelo Malestein in Zito Szucsánszki. Na drugi strani ima tudi trener Uroš Bregar nekaj skritih orožij - Oceane Sercien Ugolin, Samaro Da Silva Vieira in Mateo Pletikosić. Trojica je bila natančna že 55-krat. V golu pa izkušeno Jovano Risović. Želja roza obarvanih Krimovk, ki cel mesec v sklopu rožnatega oktobra, mednarodnega meseca osveščanja o raku dojk, nastopajo v tej barvi dresov, je, da ponovijo igro iz drugega polčasa proti Bietigheimu.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
"Verjamem v to, da nas bo pozitiven val držal naprej. Želim, da na gostovanju ponovimo igro iz drugega polčasa proti Bietigheimu. Ekipa FTC-ja je zelo kvalitetna. Tehnično in taktično so dobro podkovane. Smo pa mi v tem trenutku tekaško bolje pripravljeni in če dodamo še obrambo, kot smo jo prikazali proti Nemkam v drugem delu tekme, se bomo po tekmi lahko zopet veselili."

Valentina Klemenčič, rokometašica RK Krim Mercator:
"Želimo si, da bi v tekmo stopile bolje, kot proti Nemkam. Tekmice smo v tem tednu preko videoanaliz dobro spoznale, nevarne so v napadu. Naša naloga je, da čim bolj stisnemo v obrambi. Če nam to uspe, nam bo stekel tudi napad."

Delo EHF Lige prvakinj, skupina A:

Sobota, 24. oktobra, ob 16.00:
FTC (MAD) : RK KRIM MERCATOR