21. 11. 2020

Velenjčani v Toskani potrdili napredovanje

Velenjski rokometaši so v novem evropskem pokalu - nekdanjem pokalu challenge - brez težav izločili tekmece iz Toskane in jih premagali s skupnim izidom 61:44. Njihovi tekmeci v tretjem krogu bodo znani po žrebu, ki bo v torek na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

Velenjčani so tudi v odsotnosti svojega trenerja Zorana Jovičića, ki je zaradi okužbe z novim koronavirusom v domači karanteni, zanesljivo opravili svojo nalogo. V Sieni so bili kljub racionalni predstavi za razred ali dva boljši, svojega napredovanja v naslednji krog v nobenem trenutku niso ogrozili.

V velenjski ekipi je bil v Toskani najbolj učinkovit Kenan Pajt z devetimi goli, Aleks Kavčič je prispeval šest zadetkov.

Benjamin Zbičajnik, pomočnik trenerja Gorenja Velenja: 
"Vedeli smo, da nas v Italiji čaka zelo težka tekma. Mi nismo lovili rezultata, smo pa pričakovali, da se bodo tokrat Italijani predstavili v drugačni luči kot na prvi tekmi v Velenju. Napoved se je uresničila, ampak smo rezultat gradili iz minute v minuto. Imeli pa smo tudi nekaj težav s poškodbami. Čestital bi vsem igralcem za pristop na tekmi in veselim se uvrstitve v naslednji krog EHF tekmovanja."

Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja: 
"Tekmo smo vzeli resno in bili kljub številnim odsotnim igralcev boljši tekmec v prvem polčasu. V drugem polčasu smo prednost povečali in tekmo pripeljali mirno do konca."

EVROPSKI POKAL, 2. KROG, 2. TEKMA:

Sobota, 21. november, ob 19.00:
EGO HANDBALL SIENA : GORENJE VELENJE 24:29 (13:16)
Gorenje Velenje: Panjtar (12 obramb), Husejnović (3 obrambe), Pajt 9, Kavčič Aleks 6, Sokolič 5, Grmšek 3, Tajnik 2, Drobež 2, Mlivić 1, Velić 1, Miklavčič, Predović, Kavčič.