21. 11. 2020

Madžarke boljše v Stožicah

Rokometašice Krima Mercatorja so v 9. krogu evropske Lige prvakinj v Ljubljani izgubile proti Ferencvarosu s 26:32 (13:13). Skupinski del tekmovanja se bo nadaljeval prihodnje leto, ljubljanska ekipa bo 9. januarja gostovala pri nemški ekipi Bietigheim-Bissingen.

Ljubljančanke so porazno odprle tekmo proti tradicionalnim tekmicam iz madžarske prestolnice. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani: obramba je bila podobna švicarskemu luknjičavemu siru, prvi gol v napadu so dosegle ob koncu šeste minute prek Francozinje Oceane Sercien-Ugolin, le minuto kasneje pa je domači trener Uroš Bregar zahteval minuto odmora pri zaostanku 1:6.

Bregar je v enominutnem premoru pošteno okrcal svoje varovanke, ostre besede pa so naletele na prava ušesa. Ljubljanske rokometašice so v nadaljevanju zagospodarile v praznih Stožicah, z veliko boljšo predstavo v obeh smereh so po golu Valentine Klemenčič v 23. minuti rezultat izenačile na 9:9, le minuto zatem pa je novopečena nizozemska reprezentantka Harma van Kreij svoje soigralke povedla do prvega vodstva na tekmi z 10:9.

Rokometašice iz Ljubljane in Budimpešte so se na veliki odmor odpravile z neodločenim izidom 13:13, uvodne minute drugega dela pa so znova minile v znamenju gostij, ki so v 37. minuti znova ušle na štiri gole (16:20).

Bregar je ponovno v zgodnjem delu polčasa zahteval minuto odmora, a tokrat ni predramil svojih varovank. Ljubljančanke so bile v nadaljevanju vseskozi korak za tekmicami, po zaostanku osmih golov v 54. minuti (21:29) pa je bilo docela jasno, da bodo doživele peti poraz na največji klubski sceni.

Ljubljanska ekipa je na dosedanjih osmih tekmah premagala nemški Bietigheim-Bissingen ter remizirala z ruskim Rostovom in Bukarešto ter doživela pet porazov. Dvakrat je izgubila proti Ferencvarosu, po enkrat pa proti Bukarešti, norveškemu Kristiansandu in francoskemu Metzu.

V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Oceane Sercien-Ugolin s šestimi goli, enega manj je dosegla Valentina Klemenčič.

"Prvih deset minut smo igrali slabo, nato smo posegli po spremembah tako v napadu kot tudi v obrambi, kar je izboljšalo igro, predvsem v napadu. V začetku drugega polčasa so bile tekmice izvrstne, težko smo jih ustavljali. Žal nismo izkoristili vseh strelov s sedmih metrov ter lahkih priložnosti, ki smo si jih priigrali," je po današnji tekmi dejal Bregar.

"Tekmicam smo dovolile, da se razigrajo in šele naša čvrsta obramba v nadaljevanju jih je ustavila, zaradi česar smo se jim ob polčasu lahko približale. V drugi polovici tekme smo napravile preveč napak in zgrešile preveč strelov, ko bi žoga enostavno morala končati v golu," je dodala Klemenčičeva.

LIGA PRVAKINJ, SKUPINA A, 9. KROG:

Sobota, 21. novembra:
RK KRIM MERCATOR : FTC-RAIL CARGO HUNGARIA (MAD) 26:32 (13:13)
Krim Mercator: Sercien Ugolin 6, Klemenčič 5, Žabjek 4, da Silva Vieira 2, van Kreij 2, Konatar 2, Svetik 2, Jurič 1, Ljepoja 1, Gomilar Zickero 1.
FTC: Malestein 8, Háfra 8, Bölk 5, Behnke 3, Kovacsics 2, Schatzl, Kovacs 2, Klujber 1, Márton 1.