23. 11. 2020

Trebanjci bodo v Tivoliju izzvali danske podprvake

Rokometaši trebanjskega Trima so minuli teden na najboljši možni način odprli skupinski del evropske lige. Po odpovedanih tekmah proti nemškemu Rhein-Neckar Löwnu in švicarskemu Kaddetnu Schaffhausnu so v Györu na kolena položili Tatabanyo, v torek ob 18.45 pa bodo v dvorani Tivoli gostili danske podprvake iz Gudmeja.

Trebanjci so v generalki za obračun v slovenski prestolnici - njihovo dvorano v Trebnjem in alternativno v Novem mestu je Evropska rokometna zveza (EHF) označila za neprimerni - premagali LL Grosist Slovan, polni pričakovanj so tudi pred zahtevnim mednarodnim obračunom.

"Danci imajo v svojih vrstah nekaj odličnih posameznikov. Obračun bo zelo zahteven, a verjamem, da se moji varovanci lahko zoperstavijo danskim podprvakom," je bil kratek in jedrnat trener Trebanjcev Uroš Zorman.

Danci so imeli pred dnevi dva pozitivna testa v ekipi, a vseeno prihajajo v Slovenijo, in sicer na dan tekme s čarterskim letalom.

Danska ekipa je doslej odigrala vse tri tekme v skupini D. Proti Rhein-Neckar Löwnu je izgubila z 32:37, proti Kaddetnu z 28:29, na kolena pa je položila makedonski Pelistir iz Bitole s 30:29.