19. 9. 2021

Rokometaši Maribora Branika do prve zmage pod okriljem Luke Žvižeja

Na zadnji tekmi drugega kroga Lige NLB je Maribor Branik proti Ljubljani zanesljivo prišel do prvih točk v novi sezoni.

Mariborčani in Ljubljančani so z medsebojnim obračunom sklenili dogajanje v drugem krogu Lige NLB, uspešnejši so bili Štajerci z rezultatom 34:25. Na preteklih tekmah tega konca tedna so se zmag veselili še Ribničani, Slovenjgradčani, Škofjeločani, Trebanjci, Celjani in Slovanovci. Brez osvojene točke ostajajo aktualni prvaki iz Velenja, družbo na dnu prvenstvene lestvice pa jim delajo novinci iz Ivančne Gorice in Šmartnega ter rokometaši Jeruzalema Ormoža in Kopra.

nedelja, 19. septembra:
RK MARIBOR BRANIK : MRK LJUBLJANA 34:25 (18:10)
Sok 8 (3), Veselinovič 6; Lukman 5 (4), Novak, Batagelj, Pintar in Kolmančič po 3.

Igralec tekme: Tadej Sok (RK Maribor Branik)

Zasedba Maribor Branika je po uvodnem porazu v Celju osvojila prvi dve točki v elitnem ligaškem tekmovanju. V dvorani Tabor je bila uspešnejša od gostov iz Ljubljane, ki so sezono pred tednom dni začeli z zmago nad novincem na prvoligaški sceni, SVIŠ Ivančno Gorico.
Izbranci trenerja Luke Žvižeja so temelje za prvo zmago postavili že v prvem polčasu. V prvem delu tekme so si z dobro igro ustvarili razliko proti tekmecem iz slovenske prestolnice. Izid po prvi polovici tekme je zgovorno pričal v korist domačih rokometašev (18:10).
V drugem polčasu je bila tekma bolj enakovredna, primanjkljaj ljubljanske ekipe pa enostavno prevelik za bolj razburljivo končnico obračuna.
V domači ekipi je bil na tekmi najbolj učinkovit Tadej Sok z osmimi, v gostujoči pa Jure Lukman s petimi goli.
Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Slovenj Gradcu, ljubljanska pa bo gostila Herz Šmartno.

IZJAVI PO TEKMI:

Luka Žvižej, trener Maribora Branika:
"Z zmago sem seveda zadovoljen, saj je bil prvotni cilj to tekmo dobiti. Mislim, da smo odigrali dosti bolje kot na tekmi prvega kroga proti ekipi Celja Pivovarne Laško. Izkusili smo igro v gosteh in na domačih tleh. Sedaj je na nas, da odpravimo napake in gradimo naprej. Gremo novim zmagam naproti."

Bojan Čotar, trener Ljubljane:
"Čestitam ekipi Maribora Branika za zasluženo zmago. Mi v prvem polčasu nismo bili pri stvari in smo naredili preveč napak. Maribor Branik je seveda preveč kakovostna ekipa, da bi v drugem polčasu lahko spreobrnili rezultat. Mariborčani so si zaslužili zmago."

Že odigrano:
petek, 17. septembra:
RD KOPER : RD RIKO RIBNICA 25:30 (16:13)
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 22:23 (12:11)

sobota, 18. septembra:
RD URBANSCAPE LOKA : RK GORENJE VELENJE 28:26 (14:12)
RK DOBOVA RK : TRIMO TREBNJE 29:35 (12:16)
RD HERZ ŠMARTNO : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 27:39 (18:18)
RK JERUZALEM ORMOŽ : RD LL GROSIST SLOVAN 24:27 (10:16)
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke