8. 1. 2021

Reprezentanci se je pridružil Kodrin

V petek, dva dneva pred povratno kvalifikacijsko tekmo z Nizozemsko, je slovenska moška članska reprezentanca na pripravah v Laškem močnejša za novo ime. Levokrilni igralec Tilen Kodrin je uspešno prebolel koronavirus in se v mehurčku v hotelu Thermana Laško priključil pripravam izbrane vrste.

Član aktualnega slovenskega prvaka iz Celja je bil na novi koronavirus pozitiven že pred novim letom, ko je Rokometna zveza Slovenije za člane reprezentance, ki so se tedaj nahajali v Sloveniji, organizirala preventivno testiranje. V tem času se je 26-letni levokrilni igralec uspešno spopadel z značilnimi simptomi, nazadnje pa uspešno prestal tudi testiranje. 

Petek je bil sicer za člane izbrane vrste precej razgiban. Poleg treninga so dopoldne opravili nekaj fotografiranj za sponzorje Rokometne zveze Slovenije. Po kosilu so se opravili v Celje, kjer so v tamkajšnjem zdravstvenem domu opravili preiskave (EKG, rentgenska slika pljuč, krvna slika), ki so, seveda poleg negativnega testa na koronavirus, zahtevane za nastop na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Popoldne je sledil še ekipni trening, na katerem je sodeloval tudi Kodrin.

Moška članska reprezentanca je minulo sredo uspešno zakorakala v kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2022, potem ko je v Almereju s fantastičnim drugim polčasom Nizozemsko ugnala s 34:23. V nedeljo z istimi tekmeci sledi povratna tekma, v torek pa se bo izbrana vrsta odpravila v Egipt, kjer jo med 13. in 31. januarjem čaka nastop na svetovnem prvenstvu.

Tilen Kodrin, slovenski reprezentant:
"Zadnji dnevi, ko sem akal na negativen rezultat testa, so bili kar naporni. Vesel sem, da sem se lahko pridružil reprezentanci ter da mi po prvih občutkih okužba ni pobrala preveč moči in energije. Izredno se veselim naslednjih treningov in tekem."