8. 1. 2021

Krimovke na gostovanje v Nemčijo

Rokometašice Krima Mercatorja konec tedna čaka prvo gostovanje letos v ligi prvakinj. Na pot v Nemčijo bodo odpotovale vse igralke, tekmec bo Bietigheim, ki so ga krimovke letos v tem evropskem tekmovanju že premagale. Kot je dejal trener Uroš Bregar, bo ekipa po zdravstvenih težavah tokrat v Areni Ludwigsburg kompletna.

Krimovke so se v Stožicah to sezono oktobra v 5. krogu lige prvakinj že pomerile z Nemkami in po dobrem drugem polčasu zmagale z 28:26. Pred ponovno tekmo v 10. krogu si v ljubljanskem taboru želijo ponoviti zlasti igro iz drugega polčasa.

December je bil za krimovke poseben zaradi evropskega prvenstva na Danskem ter okužbe z novim koronavirusom. Kljub izpadu vadbe, Ljubljančanke so prvi trening po prvenstvu v polni sestavi opravile šele 4. januarja, je po besedah Bregarja ekipa pripravljena in motivirana za nove točke. V dosedanjem delu tekmovanja so jih krimovke zbrale štiri.

"Komaj čakamo, da se drugi del lige prvakinj začne. Nekaj težav smo imeli z okužbami, a smo že v polnem trenažnem procesu. Veseli me drugi polčas, ki smo ga pokazali proti Nemkam. Izhajali bomo iz naše obrambe, na igrišče pa stopili s srcem in željo po zmagi," je na virtualni novinarski konferenci zatrdil Bregar.

Nemke so sicer na repu skupine A, a slovijo po najboljšem protinapadu med osmerico, je poudaril Bregar. "Nevarno je tudi njihovo izvajanje hitrega centra. Naša največja naloga bo, da ta del njihove igre hitro zaustavimo, kar pomeni, da bomo morali v napadu igrati preudarno in pa predvsem natančno, da bomo dosegali zadetke. Da jim onemogočimo takšno igro," je načrte razkril glavni trener.

"Druga stvar - zelo so uigrane. Njihovo zunanjo linijo Xenia Smits - Kim Naidzinavicius - Julia Maidhof bo težko zaustaviti. Tudi po posnetkih, ki smo jih dobili za analizo, je videti, da je Smitsova na zadnjih tekmah zelo razpoložena. Kljub temu, da so na osmem mestu, veljajo za kakovostno ekipo, ki je nedavno zamenjala tudi trenerja," je še dejal Bregar in poudaril: "Ne glede na to verjamem, da bomo mi pokazali pravi obraz, a se bo tekma zagotovo odločala v obrambi."

Na prvi medsebojni tekmi so bile med krimovkami najbolj razpoložene Oceane Sercien Ugolin s sedmini, Matea Pletikosić s šestimi ter Samara Da Silva Vieira s petimi zadetki, vratarka Jovana Risović pa je zbrala 12 obramb.

"Zelo se veselimo nadaljevanja tekmovanj in spet ritma treningi - tekme. Naša velika želja je tudi, da bi se na tribune čim prej lahko vrnili gledalci, ki nam dajejo dodatno energijo. Naučile smo se že motivirati same, ampak nam oni velikokrat predstavljajo dodatno igralko na terenu. Iz tekme v tekmo rastemo in upam, da bomo tudi v nedeljo pokazale, da smo iz pravega testa," je dejala kapetanka Nina Žabjek.

Pri slovenskih prvakinjah so se konec leta dogovorili za prihod srbske krožne napadalke Dragane Cvijić, ki je za Krim igrala že med letoma 2009 in 2011, podaljšali so tudi sodelovanje s Francozinjo Sercien Ugolinovo. "Ne le Dragana Cvijić, veseli me, da se vodstvo kluba dogovarja še z nekaj kakovostnimi igralkami in verjamem v to, da je Cvijićeva le del tega mozaika. Zadovoljen sem, da bomo dobili tako kakovostno krožno napadalko," je pojasnil Bregar.

Vodja ekipe Jaka Kravanja pa dodal: "Prihod Cvijićeve je začetek izgradnje ekipe, ki bi klubu omogočila uresničitev največjega cilja: Krim vrniti na pota stare slave. Ob 20. obletnici prvega evropskega naslova menimo, da je pravi čas, da se Krim v Evropi pokaže z ekipo, ki je sposobna največjih uspehov."

Na novinarski konferenci so povedali še, da termin že drugič odpovedane tekme 3. kroga proti Esbjergu za zdaj še ni znan, v ljubljanskem taboru ga še usklajujejo z Evropsko rokometno zvezo (EHF).
Nedeljska tekma bo na sporedu ob 14. uri, tekmo pa bo sodila ruska dvojica Tatjana Berezkina - Viktorija Alpaidze.