16. 2. 2021

Trebanjci ta teden v Švici in Nemčiji

Rokometaši Trima iz Trebnjega so se v ponedeljek zjutraj podali na dolgo pot proti Schaffhausnu, kjer jih dan kasneje čaka obračun z večkratnim švicarskim prvakom Kadettnom, v četrtek pa sledi še gostovanje v Mannheimu pri Rhein-Neckar Lownu. Pričakovanja ekipe so jasna, in sicer se boriti za pomembne točke v boju za uvrstitev v izločilne boje EHF Lige.

Trebanjski levi se trenutno nahajajo v zelo dobri formi. Drugi del sezone so začeli z zmago na Hardeku, v torek nudili soliden odpor nemškemu velikanu Rhein-Neckar Lownu, v soboto pa z odlično predstavo premagali aktualne državne podprvake iz Ribnice s 33:23. Zdaj je na sporedu petdnevna evropska turneja.

Četa Uroša Zormana se je iz Trebnjega podala proti švicarskemu Schaffhausnu, kjer jo v torek ob 20.45 čaka obračun s serijskim prvakom Kadettnom, v četrtek pa še gostovanje v Nemčiji.

Kadetten Schaffhausen trenutno velja za glavnega konkurenta v boju za izločilne boje EHF Lige. Na svojem računu ima 4 točke, kar pomeni enak izkupiček s trebanjskim. Letos je v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju zabeležil domačo zmago proti danskemu GOG-u (29:28) ter remiziral z Eurofarmom Pelisterjem (25:25) in Rhein-Neckar Lownom (30:30). Član švicarske zasedbe, ki trenutno zaseda 3. mesto v domačem prvenstvu, je tudi slovenski legionar Nik Tominec.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
"Čaka nas izjemno zahteven ritem tekem. Naše misli so usmerjene izključno v prihajajoča evropska obračuna. Odigrati moramo tako, kot znamo in potem bomo videli, kaj lahko to prinese."

Dino Hamidović, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Čakata nas zelo težki tekmi. Mislim, da je obračun s Kadettnom eden ključnih za preboj v izločilne boje EHF Lige. Mi moramo formo iz Lige NLB prenesti na evropsko sceno, potem zmaga ne sme biti vprašljiva."

Lovro Višček, organizator igre RK Trimo Trebnje:
"Tekmi v Nemčiji in Švici sta za nas zelo pomembni. Ritem tekem je naporen, a poskušali bomo narediti vse, da v Trebnje prinesemo štiri točke."

EHF LIGA, 8. KROG:
Torek, 16. februarja, ob 20.45 (BBC Arena, Schaffhausen, Švica):
Kadetten-Schaffhausen – RK Trimo Trebnje