8. 6. 2021

Znani so najboljši posamezniki sezone v Ligi NLB

Sezona Lige NLB je končana. Trenerji sodelujočih ekip so po 26. odigranih krogih izglasovali najboljša posameznika. Naziv najboljšega igralca v sezoni 2020/21 si je prislužil Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja, priznanje za najboljšega vratarja pa njegov soigralec Aljaž Panjtar. Kot najboljši strelec je sezono v prvoligaški konkurenci sklenil član Kopra Tine Poklar.

Po zaključku tekmovanja v državnem prvenstvu je vodstvo Lige NLB nagrade podelilo posameznikom, ki so v preteklih mesecih na slovenskih rokometnih parketih pustili najboljši vtis. Nagrado igralca sezone si je prislužil motor velenjske ekipe, Aleks Kavčič. Srednji zunanji rokometaš je na 21 tekmah dosegel 82 zadetkov in bil eden izmed najpomembnejših členov zasedbe Zorana Jovičiča vse do nesrečne poškodbe rame na evropski tekmi, zaradi katere je moral izpustiti zaključek sezone. 25-letnik je zadnje dvoboje svojega moštva s tribun spremljal kot najbolj goreč navijač rumeno-črno zasedbe.

Na najpomembnejših obračunih sezone za Velenjčane se je še posebej izkazal Kavčičev soigralec, vratar Aljaž Panjtar. Škofjeločan je najboljše prihranil za odločilni del sezone, ko je blestel na dvobojih s Celjani (16 obramb), Izolčani (8 obramb) in Koprčani (8 obramb) ter v veliki meri pripomogel k vrnitvi naslova državnega prvaka v Velenje. 29-letnega vratarja je kot prvega kandidata na svojo glasovnico vpisalo 10 izmed 14 trenerjev.

Naslov najboljšega strelca Lige NLB za sezono 2020/21 si je s 155 goli na 26 tekmah pristreljal koprski srednji zunanji Tine Poklar. Tridesetletnik z mednarodnimi izkušnjami je bil s svojo ekipi vse do zadnjih krogov prvenstva v igri za uvrstitev med prvo četverico, svoje najboljše strelske predstave pa je prihranil za drugo polovico prvenstva. Na zadnjem obračunu sezone je v mrežo Butana plina Izola pospravil 11 zadetkov, po 10 pa jih je zabil Ribničanom v 18. in Dobovčanom v 25. krogu.