1. 11. 2021

Moška članska reprezentanca zbrana v Zrečah

Moška članska reprezentanca Slovenije je s ponedeljkovim dopoldanskim treningom v Zrečah otvorila novembrski pripravljalni teden. Ob skupnih treningih in testiranju motoričnih in morfoloških značilnosti bo četa Ljubomira Vranješa v soboto odigrala tudi prijateljsko tekmo s Hrvaško v Novigradu.

Članska izbrana vrsta Slovenije se je zbrala na reprezentančnem zboru v standardni pripravljalni bazi na Štajerskem. V zgornji dolini Dravinje bodo izbranci selektorja Ljubomira Vranješa trenirali do sobote, ko bodo odpotovali na pripravljalno tekmo z južnimi sosedi v hrvaškem Novigradu.

Prvega treninga v novembrski reprezentančni akciji se je udeležilo 15 rokometašev. Ob vratarjih Urošu Lesjaku in Jožetu Bazniku so parket športne dvorane Zreče preizkusili še krilni rokometaši Tilen Kodrin, Tadej Mazej in Blaž Janc, leva zunanja Nik Henigman in Borut Mačkovšek, desni zunanji Jure Dolenec, Matic Grošelj in Tadej Kljun, srednja zunanja Staš Skube in Domen Makuc ter krožna napadalca Vid Poteko in Kristjan Horžen.

Soigralcema na levem zunanjem položaju se je, po naknadnem selektorjevem vabilu, pridružil tudi 26-letni Vid Levc, ki je za moštvo Slovenj Gradca 2011 na osmih obračunih Lige NLB v tej sezoni zbral 36 zadetkov. Gašper Marguč, Miha Zarabec, Blaž Blagotinšek in Urh Kastelic se bodo, zaradi klubskih obveznosti v preteklih dneh, ekipi pridružili na ponedeljkovem popoldanskem treningu.

V torek bodo reprezentanti opravili motorična testiranja in testiranja morfoloških značilnosti, ki jih bo Rokometna zveza Slovenije izvedla v sodelovanju s Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani. Udeležila se jih bo tudi skupina mlajših rokometašev, ki jo sestavljajo Jernej Drobež, Aleks Kavčič, Staš Slatinek Jovičić, Miha Kavčič, Uroš Miličevič, Domen Novak ter Aleks Vlah.

V soboto se bo slovenska izbrana vrsta odpravila na hrvaško Istro, kjer bo odigrala pripravljalno tekmo s hrvaškimi rokometaši. Prijateljski preizkus se bo začel ob 18.00. V začetku prihodnjega leta reprezentanco čaka evropsko prvenstvo, na katerem se bodo v skupinskem delu tekmovanja v Debrecenu pomerili s Severno Makedonijo, Črno Goro in Dansko.

Ljubomir Vranješ, selektor Slovenije:
"Mislim, da smo dobro začeli. Preostali rokometaši se nam bodo pridružili v ponedeljek popoldne, zaradi nedeljskih tekem. Zelo sem zadovoljen, saj imajo reprezentanti veliko volje. Ta teden želimo preizkusiti formo in nove taktične kombinacije ter v moštvo vključiti novince. Veliko bomo trenirali obrambo in nasprotne napade."

Jure Dolenec, kapetan Slovenije:
"Vedno je lepo, ko se zberemo. Še posebej, ko mine toliko časa, zato imamo še več energije in motivacije. Ta teden je poseben, saj na sporedu ni toliko tekem. Več imamo časa za treninge in izboljševanje zadev, ki v preteklosti niso bile najboljše. Vse skupaj bomo na koncu preizkusili proti Hrvatom, eni izmed boljših reprezentanc na svetu. Polni smo motivacije in teden bomo poskušali čim bolje izkoristiti."

Tadej Kljun, rokometaš Slovenije:
"Občutki so izjemni. Res sem ponosen, da sem lahko del te ekipe. Nisem si mislil, da bom tako hitro prišel do te ravni. Upam, da se pokažem v najboljši luči. Delal bom to kar znam in užival. To je najpomembnejše. Teden bo naporen, saj imamo za pripravo na tekmo malo časa, a vsi bomo dali vse od sebe."