5. 11. 2021

Prijateljski obračun s Hrvati za zaključek pripravljalnega tedna

Moška članska reprezentanca Slovenije se bliža zaključku pripravljalnega tedna v Zrečah, kjer so se izbranci Ljubomirja Vranješa zbrali v ponedeljek. Pred vrnitvijo v klubske sredine rokometaše slovenske izbrane vrste čaka še prijateljska tekma s Hrvaško, ki bo v Novigradu na sporedu v soboto ob 18.00 z neposrednim prenosom na TV Arena Sport in drugem programu hrvaške narodne televizije.

Članska zasedba slovenske reprezentance bo v petek opravila še zadnji trening v pripravljalni bazi na Zreškem Pohorju, kjer četa Ljubomirja Vranješa domuje od ponedeljka. Reprezentančna zasedba je v preteklih dneh opravila vrsto treningov ter izvedla testiranje morfoloških in fizioloških lastnosti, ki se ga je v torek udeležila tudi skupina mlajših, obetavnih reprezentančnih kandidatov. Za izbrano vrsto Slovenije je pripravljalni teden na Štajerskem predstavljal zadnje srečanje do decembrskega zbora pred evropskim prvenstvom, ki bo januarja prihodnje leto potekalo na Madžarskem in Slovaškem.

Teden priprav bo moštvo Slovenije sklenilo na pripravljalnem obračunu v hrvaški Istri, natančneje v Novigradu. Slovenci se bodo na pot odpravili v soboto dopoldne, ob 18.00 pa jih na obali Jadranskega morja čaka prijateljski dvoboj z južnimi sosedi. Gostitelji rokometne preizkušnje so, kot Slovenci, v tem tednu opravili krajše priprave. V vrstah Hrvaške bodo zaradi poškodb manjkali Luka Cindrić, Fran Mileta in Marin Šipić

Za nastop v Novigradu pri Sloveniji kandidirajo vratarji Urban Lesjak, Urh Kastelic in Jože Baznik, krilni rokometaši Tilen Kodrin, Tadej Mazej, Blaž Janc in Gašper Marguč, zunanji rokometaši Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Vid Levc, Jure Dolenec, Matic Grošelj in Tadej Kljun, srednja zunanja Staš Skube in Domen Makuc ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Kristjan Horžen in Miha Kavčič

Slovenija se bo po tednu EHF znova zbrala konec tega leta, ko bo začela sklepne priprave za nastop na evropske prvenstvu 2022. Do odhoda v Debrecen so že dogovorjene tri tekme, vse bodo v Sloveniji. S Hrvaško se bo pomerila 29. decembra, z Italijo pa 5. in 7. januarja prihodnje leto.

PRIJATELJSKA TEKMA

Novigrad (Hrvaška), sobota, 6. novembra, ob 18.00:
HRVAŠKA : SLOVENIJA (Neposredni prenos na na televizijskih kanalih Arena Sport in HTV 2)

IZJAVE IZ REPREZENTANČNEGA TABORA

Ljubomir Vranješ, selektor Slovenije:
"Zadovoljen sem z videnim v tem tednu. Pred zaključkom priprav bomo s fanti pogledali še rezultate torkovih testiranj fizioloških in morfoloških značilnosti. Pričakujem, da bomo na sobotnem dvoboju s Hrvaško pokazali, na čem smo delali v tem tednu. Obračun bo pokazal tudi, kaj so naše slabosti, ki jih bomo lahko nato odpravili v prihodnosti. Vtis zadnjih dni je zelo pozitiven. Dobro smo trenirali, reprezentanti pa so pokazali ogromno volje in dali vse od sebe."

Blaž Blagotinšek, rokometaš Slovenije:
"Mislim, da je za nami odličen teden. Poudarek je bil predvsem na taktiki, opravili smo tudi testiranja. Osvežili smo spomin in znova dobili občutek igranja z reprezentančnimi soigralci. Zbrali smo se po dolgem času, tekma s Hrvaško pa bo pokazala, kje smo. Nadejam se, da se bomo pokazali v najboljši luči. Nato bomo imeli še dovolj časa, da se pripravimo na evropsko prvenstvo in menim, da stvari gredo v pravi smeri. Upam, da bomo vsi zdravi ter da se bomo decembra znova zbrali v polni postavi."

Urh Kastelic, vratar Slovenije:
"Priprave so bile dokaj naporne. Veliko poudarka smo dali igri v obrambi in hitrim prehodom v napad. Izkazali so se tudi vsi novinci v izbrani vrsti. Rezultati testiranja bodo pokazali, kaj moramo še popraviti pred januarskim evropskim prvenstvom. Vsi že komaj čakamo prijateljsko tekmo s Hrvaško. Mislim, da bosta obe reprezentanci priložnost za igro namenili vsem rokometašem. Tako bomo videli, kdo je pripravljen za igro. Menim, da nas čaka lepa rokometna predstava."