15. 11. 2021

Velenjčani pred novo evropsko tekmo

Rokometaši Gorenja iz Velenja bodo v torek igrali tretjo tekmo skupinskega dela evropske lige. V velenjski Rdeči dvorani bodo ob 18.45 gostili hrvaškega podprvaka, ekipo Nexe Našice, ki jo kot trener vodi Velenjčan Branko Tamše, nekdanji strateg Velenja in Celja.


Slovenski državni prvaki to sezono nastopajo v drugem kakovostnem razredu evropskih klubskih tekmovanj pod okriljem Evropske rokometne zveze (EHF), potem ko Slovenija nima več mesta med elito v ligi prvakov. Gorenje je edini slovenski klub v evropski ligi, potem ko sta v kvalifikacijah izpadla tako Celje Pivovarna Laško kot Trimo Trebnje.


Varovanci Zorana Jovičića so s tekmo proti Slovanu v državnem prvenstvu odprli niz težkih tekem do konca leta. Pred njimi je še deset dvobojev, prvi med njimi pa bo že v torek, 16. novembra.


Velenjčani so evropsko sezono odprli z dvema porazoma, ko so izgubili proti močnemu Magdeburgu in španski La Rioji. Zdaj jih čaka nov zahteven obračun, a v tekmo proti hrvaškim podprvakom vstopajo z željo po prvih točkah v evropski ligi.


Ekipa Nexe Našice je sezono evropske lige sicer začela z dvema zmagama; v gosteh je premagala francoski PAUC, na domačih tleh pa švedski Sävehof.


"Čaka nas težka tekma proti enemu od favoritov naše skupine. Tekmeci gojijo hiter in všečen rokomet, zaradi česar se nam obeta ponoven rokometni praznik v Rdeči dvorani. Skrivnosti ni, saj smo se med seboj pomerili že v pripravljalnem obdobju. Zato z ekipo obljubljamo, da se bomo borili in pustili srce na igrišču ter naredili vse za pozitiven rezultat," je za klubsko spletno stran dejal rokometaš Gorenja Velenja, Aleks Kavčič.


Vstop v dvorano je možen le ob upoštevanju PCT-pogoja, so še zapisali v taboru Velenjčanov in dodali, da lahko ljubitelji rokometa brezplačno testiranje opravijo v neposredni bližini Rdeče dvorane (parkirišče pri NC Mercator).