7. 12. 2021

Zadnja evropska tekma za Gorenje Velenje v 2021

Velenjski rokometaši bodo v torek, 7. decembra, ob 18.45 gostili švedski Sävehof. Za varovance Zorana Jovičića bo to zadnja evropska tekma v letu 2021. 

Neposredno v skupinski del Lige Evrope so se Velenjčani uvrstili z naslovom državnih prvakov v pretekli sezoni. Prvo tekmo tega elitnega evropskega tekmovanja so črno-rumeni odigrali 19. oktobra proti svetovnim klubskim prvakom, ekipi Magdeburga. Od takrat so varovanci Zorana Jovičića zbrali tri točke. Zmage so se veselili v domači dvorani proti hrvaškim Nexe Našicam, točko pa so iztržili v francoskem Aixu, kjer je Tilen Sokolič z zadetkom s črte sedmih metrov omogočil veselje svoji ekipi.

Celoten izkupiček prodanih vstopnic, z vseh domačih tekem v mesecu decembru, bomo namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje.  

Peter Šiško, rokometaš Gorenja Velenja:
"V torek nadaljujemo z napornim ritmom tekem. Čaka nas še zadnja evropska tekma v letošnjem letu proti ekipi Sävehofa. Na tekmeca se bomo dobro pripravili, na igrišču pa dali vse od sebe. Gledalce vabim, da se nam pridružijo in nam pomagajo do nove zmage."